Raiskauskohun keskellä kärvistelevälle metalliyhtyeelle luettiin raskaat syytteet – jäsenet vakuuttavat edelleen syyttömyyttään

Decapitated-yhtyettä syytetään faninsa kidnappauksesta ja raiskauksesta.
14.10.2017 20:54

Puolalaisen death metal -yhtye Decapitatedin jäsenille on luettu viralliset syytteet metallimaailmaa kuohuttaneessa kidnappaus- ja raiskaustapauksessa, uutisoi The Spokesman-Review. Kaikkia neljää bändin jäsentä syytettiin jo aiemmin ensimmäisen asteen kidnappauksesta, mutta nyt Rafal Piotrowski ja Waclaw Kieltika ovat saaneet syytteet toisen asteen ja Mikola Lysejko sekä Hubert Wiecek kolmannen asteen raiskauksista.

Nelikko pidätettiin syyskuun 9. päivä Kalifornian Santa Anassa epäiltyinä 31. päivä elokuuta Spokanessa tehdystä kidnappauksesta. Sittemmin uhriksi epäilty nainen on syyttänyt miesten raiskanneen tämän keikan jälkeen orkesterin kiertuebussissa.

Decapitated on julkaissut  asian etenemisen tiimoilta lausunnon, jossa yhtye kiistää syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

”Haluamme tähdentää, että Spokanen poliisilaitos on nostanut muodollisen syytteen, sillä ilman sitä, yhtye olisi jouduttu vapauttamaan – kyseessä ei siis ole tuomio tai minkäänasteinen osoitus kenenkään syyllisyydestä tai syyttömyydestä”, yhtye kirjoittaa. ”Pyydämme jälleen kerran, että kaikki odottaisivat kaikkien osapuolten kuulemista ja oikeuden päätöstä. Molempien osapuolten valmistellessa juttujaan, muutama kiistaton fakta pysyy voimassa: ensimmäinen viranomainen joka otti uhrin lausunnon vastaan, kertoi ’ettei minulla ole todennäköistä syytä epäillä raiskausta’ ja syytteiden nostossa on kestänyt täydet kolmekymmentä päivää, joka on juuri se raja, jonka jälkeen epäillyt olisi lain mukaan vapautettava. Yhtye kiistää jyrkästi sitä kohtaan esitetyt syytökset ja ovat luottavaisia, että kun kaikki faktat ja todisteet on esitetty, heidät vapautetaan syytteistä.”

Lausuntonsa lopuksi yhtye pyytää vielä kaikkia, jotka olivat kyseisenä elokuisena iltana paikalla, ottamaan yhteyttä puolustusasianajajaansa Steve Grahamiin.

Lisää luettavaa