Raskaan luokan suomalaisyhtye tekee paluun – ota haltuun eeppinen uutuussingle

Ensiferum palaa kehiin. Tervetuloa.
19.7.2017 22:39

Mittavaa kansainvälistä suosiota nauttiva melodic death / folk metal -suuruus Ensiferum julkaisee odotetun Two Paths -albuminsa 15. syyskuuta.

Helsinkiläisyhtye ennakoi pitkäsoittoa For Those About To Fight For Metal -lohkaisulla, jonka pariin pääsee tuossa ylempänä. Laulaja-basisti Sami Hinkka kommentoi kappaletta näin:

Kyseinen biisi haki muotoaan tovin, vaikka koko ajan pääkopassa tykytti ajatus kappaleesta, joka olisi osoitettu faneillemme ympäri maailman. Alkumelodia oli alun perin hyvinkin erilailla soitettu, mutta yksien treenien jälkeen jäin rämpyttelemään kitaralla ideoita ja lueskelin toisella silmällä uutisia. Huomattuani uutisen ACDC:n laulajan kuulo-ongelmista ja rundilta poisjäämisestä, harmittelin tovin, sillä onhan kyseinen bändi ollut tärkeä lapsuudesta asti.

”Hmm, muotoaan hakeva melodia…, ACDC…, miltähän tämä voisikaan kuulostaa?” Ja se oli siinä. Muutkin diggasivat ideasta, joten musiikillisesti suunta oli selvä. Eikä mennyt varmaan paria viikkoakaan, kun taas oli sama tilanne; treeniksellä yksinään pyörittelemässä ideoita kitara kädessä ja uutisvirta auki. Tällä kertaa koskettavin otsikko kertoi Manowarin lopettavan ja taas pienen harmituksen jälkeen totesin, että jos tässä tributoidaan jo ACDC:tä, niin mites vielä Manowar istuisi samaan pakettiin? Ja siihen asti uupuneet kertosäkeen sanat tulivat kuin itsestään. Tämä on tunnistettava Ensiferum-biisi, häpeilemätön tribuutti kahdelle oman genrensä uranuurtajalle ja hymni faneillemme. ”Ei se väärin ole”, niin kuin isot pojat sanovat!

Ensiferumin livetoimituksen pariin pääsee seuraavan kerran Tampereella, kun yhtye soittaa Sauna Classic -festivaalilla 28.7.

Lisää luettavaa