RHCP-rumpali Chad Smith kertoo, ettei miljoonaomaisuus paljon auta, kun alkoholiongelma alkaa syödä miestä

Smith kertoi päihdeongelmistaan The Trap Set -podcastin haastattelussa.
24.10.2017 10:41

Red Hot Chili Peppersin jäsenistöllä on riittänyt hankaluuksia päihteiden kanssa. Laulaja Anthony Kiedis on tunnetusti taistellut pitkään heroiiniriippuvuutta vastaan, entinen kitaristi John Frusciante meni aivan romuksi huumeiden takia ja alkuperäinen kitaristi Hillel Slovak kuoli vuonna 1988 heroiinin yliannostukseen. Eikä rumpali Chad Smith ole hänkään selviytynyt rocktähden urasta kuivin jaloin.

Tuoreessa The Trap Set -podcastin haastattelussa Smith kertoo omista vaikeuksistaan erinäisten päihteiden kanssa. Smithin koetinkivenä on ollut erityisesti alkoholi, jonka käytön hän kertoo lopettaneensa kokonaan vuonna 2008.

”Siinä kohtaa oli selvää, että minun täytyy olla läsnä lasteni ja vaimoni elämässä”, Smith sanoo.

”Olihan se rankkaa, kun olit tottunut tietynlaiseen elämäntyyliin eikä kukaan yrittänyt jarrutella. Olin, että ’en minä ryve katuojassa, minähän olen menestyksekkäässä rockbändissä, soittoni kulkee hienosti!’ Joopa joo. Voit yrittää vakuutella itsellesi kaikkea tällaista, mutta henkisesti olin hajalla. Niinpä päätin yrittää tehdä asialle jotain ja menin katkaisuun.”

Rumpali kertoo huumeiden ja alkoholin olleen osatekijöitä hänen ensimmäisen avioliittonsa kaatumisessa. 1980-luvulla häneltä napattiin kortti kuivumaan rattijuoppouden vuoksi, ja Smith joutui jopa kuukaudeksi vankilaan törmättyään päihtyneenä autollaan jalankulkijaan.

”Sain hit and runin vuoksi 30 päivän tuomion vuonna 1986. Se lyheni 26:n hyvän käytöksen vuoksi”, Smith kertoo.

”En ollut koskaan suuri kokaiinin käyttäjä, olin lähinnä vaikeuksissa alkoholin kanssa. Kun join, velat muuttuivat saataviksi ja tein paljon huonoja valintoja.”

Red Hot Chili Peppers päätti Yhdysvaltain-kiertueensa 18.10. Arizonan Glendalessa. Seuraavat keikat on buukattu maaliskuuksi, joten saa nähdä, miten muusikot tällä välin aikansa käyttävät.

Lisää luettavaa