Robert Trujillo paljastaa, että muut metallibändit ovat seuranneet Metallican esimerkkiä terapia-avun hakemisessa

17.6.2018 19:21

Metallica-basisti Robert Trujillo kertoo muiden bändien noudattaneen ison M:n esimerkkiä terapia-avun hakemisessa. Thrash-jätin välit, erityisesti sen nokkamiesten osalta, olivat huonossa jamassa vuosituhannen vaihteessa. Kuten aihetta rehellisen avoimesti dokumentoinut vuoden 2004 Some Kind Of Monster -raina näytti, yhtye päätyi turvautumaan tuolloin psykiatri Phil Towle apuun asiat selvittääkseen, ja Trujillon mukaan se osoittautuikin lopulta mitä oivimmaksi ratkaisuksi. Mies jutteli aiheesta SVT:lle.

”Kun meillä on ongelmia tai muuta selvitettävää, keräännymme yhteen ja puhumme asiat halki”, Trujillo kertoo. ”Niin kauan kuin kommunikaatio pelaa, asiat saadaan kyllä selvitettyä.”

”Metallica saatta olla ensimmäinen bändi metallimaailmasta, joka on tarttunut tilaisuuteen ja ollut avoin asialle”, Trujillo sanoo viitaten henkisen avun hakemiseen. ”Olen huomannut, että muut bändit ovat seuranneet jälkiämme. Monet ystävistäni ovat sanoneet, että ’Meillä oli juuri terapiasessio. Meillä oli joitakin ongelmia setvittävänä.”

Trujillo kuvailee roolinsa Metallicassa olevan eräänlainen sovittelija Lars Ulrichin ja James Hetfieldin kalistellessa sapeleitaan.

”Roolini jokaisessa yhtyeessä, jossa olen ollut mukana – niin Ozzy Osbournen bändissä hänen addiktioidensa ollessa pahimmillaan, Alice in Chainsissa Jerry Cantrellin painiessa omien demoniensa kanssa, Suicidal Tendenciesissä omine juttuineen ja tietenkin Metallicassa – lähestymistapani on aina ollut: ’Okei, olen täällä. Ympärilläni myrskyää. Kuinka navigoin tämän kaiken keskellä?’ Luulisin tämän juontavan juurensa lapsuuteeni ja isäni kanssa kohtaamiini haasteisiin, ja yrittäessäni ymmärtää kulloinenkin tilanne: ’Meillä on ongelma. Kuinka voin auttaa?’ Se on mielestäni roolini tässäkin yhtyeessä.”

Lisää luettavaa