Rockin maailmankirjat ovat lopullisesti sekaisin: Keith Richards on lopettanut juomisen

13.12.2018 11:42

Montako kertaa olet kuullut luonnonsuojeluaiheisen vitsin siitä, miten meidän täytyy alkaa pikkuhiljaa miettiä, millaisen maailman jätämme jälkeemme Keith Richardsille? Tai huhun, jonka mukaan Keef kävi sveitsiläisessä sairaalassa vaihdattamassa verensä, koska verenkiertoon oli jäänyt niin paljon jämiä kaikenlaisista vuosien varrella nautituista myrkyistä?

Näillä ja kaikilla muillakin Richards-aiheisilla tarinoilla on vinha perä, sillä on todella ihme, miten Rolling Stones -suuruus on edelleen elossa. Miehen elämäntapojen rappiollisuus on ehtymätön legendojen lähde. Mutta nyt asia on kuulemma toisin: 74-vuotias Richards kertoo lopettaneensa juomisen – ainakin lähes kokonaan. Muutamat viinilasilliset ja kaljat sallitaan yhä.

”Tämä tapahtui jo suunnilleen vuosi sitten. Kyllästyin siihen”, Richards kertoo Rolling Stonelle.

”Oli aika lopettaa juominen, samoin kuin kaikki muukin vastaava. En suoraan sanottuna huomaa juuri eroa entiseen, paitsi etten juo enää. Se ei tuntunut oikealta. Olen tehnyt sitä ihan tarpeeksi, enkä halua sitä enää.”

Richardsin aisapari Ronnie Wood, joka ryhtyi raittiiksi jo vuonna 2010, kertoo puolestaan huomanneensa ystävässään selkeän muutoksen.

”Hänen kanssaan on mukava tehdä töitä. Hän on paljon rennompi ja vastaanottavaisempi ideoille. Jos ennen ajattelin hammasta purren, että ’tästä tulee varmaan paskaa niskaan’, niin nykyään hän vain sanoo, että ’siisti homma'”, Wood kertoo ja jatkaa:

”Homma ei toiminut enää. Aiemmin Keithillä oli sellainen tietty piste, jonka jälkeen hän ryhtyi häijyksi. Ja se piste alkoi tulla vastaan yhä aiemmin ja aiemmin. Hän itsekin tajusi sen.”

Richards puolestaan lisää, että keikkailukin tuntuu nykyään erilaiselta.

”On mielenkiintoista soittaa selvin päin”, Richards tuumaa. Epäilemättä!

Lisää luettavaa