Rush-kitaristi sanoo sen suoraan: ”Olemme käytännössä pistäneet pillit pussiin”

19.1.2018 21:16

Aina siitä saakka, kun kanadan progeylpeys Rush ilmoitti pari vuotta sitten lopettavansa rundaamisen rumpali Neil Peartin vetäydyttyä eläkkeelle/pidemmälle huilitauolle, orkesterin fanit ovat elätelleet toiveita päätöksen pyörtämisestä tai vaihtoehtoisesti poppoon jatkosta vähintäänkin uutta musiikkia julkaisevana entiteettinä. Kitaristi Alex Lifeson on toki ennenkin toppuutellut näitä toiveita tarmokkaasti, mutta tällä kertaa mies sanoo The Globe and Mailille suoraan, että legendaarisen orkesterin taru on hyvin pitkälti kokonaan paketissa.

– Siitä on nyt vähän reilu kaksi vuotta kun Rush rundasi edellisen kerran. Meillä ei ole minkäänlaisia kiertue- tai levytyssuunnitelmia. Olemme laittaneet käytännössä pillit pussiin. Ajattelimme 41 vuoden urakoinnin olevan tarpeeksi.

Tästä huolimatta Lifeson kertoo, ettei suinkaan ole jättänyt, tai ylipäätään jättämässä, musiikin parissa puuhailua taakseen.

– Olen itse asiassa ollut viime aikoina kiireisempi kuin vähään aikaan. Kirjoitan paljon. Kirjoitan neljän tai viiden projektin puitteissa. Eri tyypit pyytelevät minua soittamaan kitaraa heidän jutuissaan. Se on ollut kannaltani todella hauskaa. Paineet ovat pienet: saan olla niin luova kuin haluan ja työskennellä hieman kaikkein tallatuimpien polkujen ulkopuolella, joka on minusta todella houkuttelevaa.

Lisää luettavaa