Salakonsertit rantautuvat Suomeen – Kesäkuussa luvassa ensimmäiset fanien pyörittämät keikat

22.5.2015 02:11

Lontoosta maailmanlaajuiseksi ilmiöksi levinneet Sofar Sounds -salakonsertit saapuvat Helsinkiin. Ensimmäinen salakonsertti järjestetään kesäkuussa.

Yli sadassa kaupungissa ympäri maailman järjestettävät keikat tuovat yhteen artistit, yleisön ja intiimit keikkatilat.

Fanien pyörittämissä konserteissa nähdään sekä aloittelevia kykyjä että maailmantähtiä. Nimekkäimpiä esiintyjiä maailmalla ovat olleet muun muassa Bastille, Allah-Las sekä Yeah Yeah Yeahs -keulakuva Karen O.

– Sofar Sounds kerää musiikin ystävät yhteen uudenlaisissa ympäristöissä, ja ihmiset saavat avata kotiensa ovet konserteille. Sofar Sounds on myös kansainvälisesti menestynyt konsepti, ja olemme innoissamme saadessamme sen vihdoin myös Helsinkiin, tuottaja Rita La Chispa kommentoi tiedotteessa.

Ensimmäinen Sofar Sounds -konsertti järjestettiin Pohjois-Lontoossa vuonna 2009. Sofar Soundsin perustajat Rafe Offer ja Rocky Start olivat turhautuneita perinteisiin keikkakokemuksiin. He halusivat muutosta ja päätyivät isännöimään kolmea aloittelevaa artistia, jotka soittivat joukolle musiikin ystäviä olohuoneessa.

Tavallinen Sofar Sounds -keikka on suunnattu 35–100 hengen yleisölle ja keikkapaikkana toimii yksityishenkilön koti tai jokin muu kiinnostava tila. Keikkapaikka on salainen ja mukaan ilmoittaudutaan nettilomakkeen avulla.

Järjestäjien kuratoimat artistivalinnat ovat myös salaisia ja selviävät yleisölle vasta paikan päällä. Esiintymiset videoidaan ja valokuvataan. Parhaat palat illasta jaetaan maailmanlaajuiselle musiikkiyhteisölle sosiaalisen median avulla.

Lisää luettavaa