Sehän meni hyvin: Shania Twain kehui haastattelussa Donald Trumpia, sai fanit suuttumaan ja kiemurtelee nyt kunnolla

23.4.2018 08:27

Shania Twain taisi sohaista viikonloppuna kunnolla ampiaispesään. Kanadalainen Twain – joka katsoo Yhdysvaltain politiikkaa siis tyystin ulkopuolisen silmin – kertoo The Guardianin haastattelussa, että olisi äänestänyt Amerikan edellisissä presidentinvaaleissa Donald Trumpia Hillary Clintonin sijaan. Ja siitäkös soppa syntyi.

Trump nousi esille, kun Twain esitteli hivenen konservatiivisia näkökantojaan perheasioista. Hän sanoo haastattelussa harmittelevansa sitä, että hänen lapsensa joutui kokemaan vanhempiensa avioeron (Twain erosi miehestään, tuottaja Robert ”Mutt” Langesta vuonna 2008) ja kertoo, miten hänen omat vanhempansa pysyivät yhdessä riidoista huolimatta.

”Ehkä olisi ollut parempi, jos olisin varttunut sijaiskodissa, mutta päätin, etten ilmoita perheongelmiani viranomaisille. Joku osa minussa sanoo, että perheiden täytyisi pitää yhtä”, Twain muotoili.

Seuraavaksi Twain sitten tokaisi, että olisi suosinut Trumpia nimenomaan tämän suorasukaisuuden vuoksi.

”Olisin äänestänyt häntä, koska vaikka hän oli loukkaava, hän vaikutti rehelliseltä. Ja haluatko poliitikon olevan suorasanainen vai rehellinen? Ei sillä, etteivätkö he voisi olla molempia. Jos äänestän, en halua mitään hevonpaskaa. Olisin äänestänyt siltä pohjalta, mikä vaikuttaa läpinäkyvältä. Ja politiikka on harvoin sitä, eikö niin?”

Haastattelun julkaisemisesta ei mennyt kauaa siihen, että fanikunta reagoi. Consequence of Sound kertoo, miten Twitterissä alettiin kohista saman tien – jopa niin paljon, että Twain joutui nopeasti tarkentamaan sanojaan.

”Pahoittelen Guardianin haastattelussa antamaani kommenttia Yhdysvaltain presidentinvaaleista. Se kysymys yllätti minut”, Twain kirjoittaa.

”Vasustan intohimoisesti kaikkea syrjintää ja toivon, että elämässä tekemäni valinnat sekä ihmiset, joiden rinnalla seison, tekevät selväksi, etten jaa lainkaan samoja moraalisia arvoja Yhdysvaltain presidentin kanssa.”

Twainin twiitit voi lukea alempaa.

Lisää luettavaa