Mitä natsisymboli tekee Shakiran oheistuotteissa? Poptähden nettimyymälästä löytyy huvittavaa tavaraa

19.6.2018 16:27

Päätetäänpä tämä päivä hupaisaan Shakira-tekniseen uutiseen. Tarkkasilmäinen verkkoselailija nimittäin havaitsi latinopopin supertähden nettimyymälästä tuotteen, jonka suunnittelu ei ole mennyt aivan nappiin: tarjolla olevassa korussa komeilee sama symboli, mitä muun muassa natsi-Saksan SS-joukot ovat ahkerasti käyttäneet.

Shakiran verkkokaupassa siis myydään El Dorado World Tour -kaulakorua, jota koristaa nk. Schwarze Sonne, ”musta aurinko”, joka on tuttu myös Wewelsburgin linnan lattiakoristeluista. Linna toimi toisen maailmansodan aikaan SS-joukkojen koulutuslaitoksena ja natsien okkultismisekoilujen keskuksena. Heinrich Himmler suunnitteli tekevänsä paikasta jopa ”uuden maailman keskipisteen”, kunhan Saksa vain olisi ensin valloittanut maailman.

Toisen maailmansodan jälkeen symboli on ollut uusnatsien ja alt.right-liikkeen käytössä. Sitä on nähty yleisemminkin uuspakanaliikkeiden yhteydessä.

Miten musta aurinko on Shakiran fanitavaroihin eksynyt, sitä ei tarina kerro. Vaan mikäli haluat omistaa harvinaista pop-tilpehööriä, josta saattaa tulla tulevaisuuden keräilyharvinaisuus, tämä kannattaa ehkä tilata – voi olla, ettei koru ole enää kauaa Unicefin hyvän tahdon lähettilään merchandise-valikoimissa…

Lisää luettavaa