Slipknot-perkussionisti on saanut tarpeekseen artistikollegoidensa ennenaikaisista kuolemista: ”Ystäväni kuolevat, enkä enää kestä sitä”

Shawn "The Clown" Crahan rohkaisee ihmisiä hakemaan apua mielenterveysongelmiinsa ajoissa.
2.8.2017 21:07

Yhdysvaltain Iowasta ponnistavan Slipknotin Shawn ”The Clown” Crahan korostaa mielenterveysongelmiin liittyvien ennakkoluulojen ja kyseisten pulmien kanssa painiviin liitettävien stigmojen murtamisen tärkeyttä hiljattaisessa NME:n haastattelussa. Erityisesti miehen mieltä painavat itsemurhaan tämän vuoden aikana päätyneet Chester Bennington ja Chris Cornell.

– Ystäväni kuolevat, enkä enää kestä sitä, mies parahtaa. Henkilökohtaisesti haluan vain sanoa, että olen suruissani kaikesta tuskasta, yksinäisyydestä ja eristäytyneisyydestä. En tiedä mitä tapahtui, sillä en pääse ihmisten mieliin, mutta on pelottavaa, että joillakin liikkuu mielissään jotain aivan muuta kuin luulitkaan. Haluan vain sanoa kuinka pahoillani olen ja kuinka paljon minulla on rakkautta perheille, joille on tapahtunut viime aikoina ikäviä asioita.

– Muistakaa ihmiset ympärillänne. Ette välttämättä tiedä, mitä he ajattelevat ja on aina hyvä, että joku kyselee kuulumisia ja kysellä niitä itsekin.

– Ihmisten tulee tietää, että maailmassa on olemassa kauniita ja mahtavia ihmisiä, joilla riittää empatiaa ja jotka ymmärtävät ihmisten ongelmien päälle, Crahan rohkaisee. He ymmärtävät millaista on olla ”sairas”. Ei ole ihmisen vika, mikäli hänen kemikaalinsa ovat epätasapainossa. Olemme vain peloissamme. Ihmiset, joiden luulet olevan parhaassa kunnossa, kärsivät usein eniten. Sitä voi olla vaikea hyväksyä ja ymmärtää.

Crahan on aiemmin julkisesti puhunut masennuksestaan ja siitä, kuinka avun hakeminen ”pelasti hänen henkensä”.

– Minua ei pelota myöntää sitä, Crahan toteaa. Ensin äitini kuoli ja sitten Paul kuoli hyvin pian sen jälkeen. Menin tapaamaan terapeuttiani, joka sanoi minun olevan ”kypsä”, joten päädyin avohoitoon. Olin aivan kauhuissani sanasta ”osastohoito”, joka tuo mieleen Yksi lensi yli käenpesän -elokuvan. Tiedätkö mitä tarkoitan? Otin terapeuttini sekä vaimoni neuvoista kuitenkin vaarin, menin avohoitoon ja se pelasti elämäni. Se pelasti Klovnin elämän. Olin niin syvällä kaivamassani kuopassa. He kertoivat, ettei minulla ollut ollut tarpeeksi aikaa surra isääni, äitiäni tai Paulia. En edes tiennyt että on mahdollista olla surematta tarpeeksi. En tiennyt että tarvitsen tietyn verran aikaa. Se mitä maailman tulee tietää on se, että on ihan ok tarvita apua.

Mies rohkaiseekin kaikkia henkisten ongelmien kanssa mahdollisesti painivia hakeutumaan rohkeasti avun piiriin.

– Ihmisten tulee tietää, että avun hakeminen on ihan okei. Toisinaan masennuksen kourissa on vaikea uskoa, ettei olisi yksin, mutta et sinä ole.

Lisää luettavaa