Stam1na goes Eläkeläiset ja soittaa salakeikan vai jotakin muuta? Mystinen Olavi Back kommentoi!

27.2.2014 11:37

Stam1nan julkaisema ilmoitus Olavi Back orkestereineen -yhtyeen keikasta on saanut nettisalapoliisit ja muut kiihkeät otukset liikkeelle. Yhtyehän ilmoitti Facebook-sivullaan, että ”emme yleensä mainosta muiden artistien keikkoja, mutta nyt on niin kovaa paskaa, että on suorastaan pakko! Nimittäin, Olavi Back orkestereineen lasettaa menemään Lepakkomiehessä (Kallio, Helsinki) torstaina 27.2. Liput maksavat 10€ ja niitä myydään ainoastaan ovelta kello 21 alkaen. Keikka alkaa noin kello 22:30. Tätä et halua jättää väliin?”

Mystisen ryhmän kokoonpano on seuraava: Olavi Back (basso), Veli Paananen (kitara, laulu), Tapani Virolainen (kitara), Johannes Virta (sähköurut) ja Juhani Haiko (rummut). No, jos nyt mietitään, että esimerkiksi Stam1nan laulajakitaristin Antti Hyyrysen toinen nimi on Veli niin… No joo, tämä matematiikka on helppoa ja jo aikoinaan Eläkeläiset-yhtyeenkin käyttämää.

Mutta mutta… Varmoja tietoja ei ole kuitenkaan saatavilla, joten millä tavalla tilannetta kommentoi vähintäänkin tyylikäs Olavi Back, joka alla olevassa kuvassa näyttää hieman Stam1nan Kai-Pekka Kangasmäeltä?

– Idea tähän erikoiseen esiintymiseen tuli rumpali Juhani Haikolta. Olimme nimittäin äskettäin treenikämpällä harjoittelemassa normaalia ohjelmistoamme, kun eräs ystävämme pamahti tonteille, heiluttaen kädessään Stam1nan SLK-levyä. Orkesteristamme löytyy pitkän linjan Stam1na-faneja ja yhtäkkiä saimme idean… Seuraavaksi kaivoimmekin vanhat särkijät ja tuplapedaalit pöytälaatikosta ja huomasimme, etteivät Stam1nan kappaleet olekaan kovin vaikeita, Back sanoo.

– Olavi Back orkestereineen on toki esiintynyt aiemminkin, lähinnä tanssilavoilla, muun muassa Tallinnassa ja Moskovassa. Tällaista settiä meiltä ei ole kuitenkaan kuultu aikaisemmin. Ja jos näyttää siltä, että kysyntää löytyy niin miksi emme tekisi enemmänkin tällaisia erikoisempia coverkeikkoja!

Lisää luettavaa