Stam1nalla jättihurja Provinssi: Neljä keikkaa ja muuta toimintaa – lue kommentit

2.12.2014 09:01

Stam1na tekee 24-.27. kesäkuuta  järjestettävässä Provinssissa suomalaista musiikkihistoriaa: lemiläinen metalliyhtye nimittäin esiintyy festivaalin jokaisena neljänä päivänä soittaen neljä eri albumikokonaisuutta. Stam1na täräyttää ilmoille pitkäsoitot Stam1na (2005), Uudet kymmenen käskyä (2006), Viimeinen Atlantis (2010) ja SLK (2014).

Festivaalialueen keikkapaikat on valittu bändin uran kehityskaaren mukaisesti, joten Stam1nan nimetöntä esikoislevyä juhlistetaan Provinssin pikkulavalla, ja yhtyeen suosion kasvun myötä siirrytään vähitellen kohti päälavaa. Albumit soitetaan kannesta kanteen alkuperäisessä biisijärjestyksessä, ja encoreissa on luvassa valikoituja kappaleita orkesterin muilta levyiltä. Yhtään Stam1na-biisiä ei kuulla Provinssi-viikonlopun aikana kahdesti.

– Tämä mielisairaalta kuulostava idea on oikeasti mielisairas. Olemme kuin Cheek, mutta viisihenkisesti ja tuplamäärällä stadioneita. Bändi saa myös treenata erittäin harvinaisia biisejä – muutamaa rallia emme nimittäin ole soittaneet koskaan livenä. Pyrimme myös laittamaan lavojen visuaalisen puoleen kuntoon albumiteemoja mukaillen, laulajakitaristi Antti Hyyrynen sanoo. 

Stam1nan tosifaneille on Provinssissa tarjolla muutakin erikoisherkkua, sillä leirintäalueelle rakennetaan erillinen Camp Stam1na, missä järjestetään pitkin festivaaliviikkoa Stam1na-aiheisia kilpailuja, fanitapaamisia ja muita aktiviteetteja. Provinssin Stam1na-paketin ostaneet henkilöt saavat myös bändin logolla koristellun festivaalirannekkeen.

Antti Hyyrynen, entäpä päättyvä vuosi 2014?

– Päättyvä vuosi on ollut umpikako. SLK-klubirundi oli suurmenestys, soitimme Japanissa ja festarivetoja taltioitiin sekä esiteltiin Yleä myöten. Kaiken huipentumana pidämme silti tätä äskettäin Insomniumin lämmittelyrundia Euroopassa. Kahdeksantoista tämän vuoden viimeistä keikkaa vedettiin saksalaisille, polaakeille, briteille, sveitsiläisille ja muille non-finnish -tyypeille. Moni loppuunmyyty ilta, kuten Lontoon Camden Townin Underworld, kertoi Insojen kovasta sukseesta Euroopassa, ja sehän passasi Stam1nalle a’vot. Jokaisena iltana saimme palautetta yhtyeen täydellisestä yllätysefektistä, että ”wow, miten en ole kuullut teistä aiemmin, otetaanko vähän selfieitä?”. Varsinkin puolalaiset olivat täysin sekaisin. Kurwaa ja vodkaa tarjoiltiin – olihan se hurjaa menoa!

Lisätietoja Stam1na-paketista löytyy Provinssin sivulta.

Lisää luettavaa