”Suomalainen rock oli pitkään puuhastelua” Soundi-palkinto Timo Kanervalle

28.1.2015 09:05

Nyt kun Soundi täyttää 40 vuotta, on itsestään selvää että myönnämme Soundi-palkinnon miehelle, jota ilman lehti ei olisi tässä ja nyt. Siis edelliselle päätoimittajallemme Timo Kanervalle, joka luotsasi Soundia hurjat 38 vuotta.

Tänään ilmestyneestä Soundista löytyy pitkä Timo Kanervan haastattelu, jossa hän kertaa pitkän työuransa huippuja ja myös vaikeita hetkiä.

Nykyisin eläkepäiviä Tampereella viettävä ja musiikkiin edelleen intohimoisesti suhtautuva Timo Kanerva tarttui Soundin ruoriin heti perustamisvuonna, elokuussa 1975. Hän toimi Soundin päätoimittajana ainutlaatuiset 38 vuotta. 

”Suomalainen rocklehti tarvitsee suomalaisen rockin”

Kanerva on siis ollut lähietäisyydeltä näkemässä suomalaisen rockin kasvun ja monenlaiset vaiheet.

– Muutoshan on käsittämättömän iso kun ajattelee, että olisi 70-luvulla ennustanut että suomalainen bändi myy jäähallin tai stadionin loppuun, Timo Kanerva muistelee.

– Se oli sellaista puuhastelua tuo suomalainen rock, hyvin pitkään. Pitkälle 80-lukua vielä.

Soundi on pitänyt paikkansa suomalaisen rocklehdistön huipulla läpi vuosikymmenten.

– Tärkein syy on se, että suomalainen rocklehti tarvitsee suomalaisen rockin, Kanerva pohtii. – On hyvin tärkeää, että me ollaan ihan tietoisesti nostettu kotimaisia bändejä ja ruvettu tekemään niistä isoja juttuja.

Soundin päätoimittamisen lisäksi Timo Kanerva on tehnyt merkittävän työn radioteatterin parissa sekä kustantanut ja toimittanut kirjoja. Parhaillaan hän on tekemässä kirjaa Love Recordsin perustajiin kuuluneesta Atte Blomista yhdessä Rockadillo Recordsin Tapio Korjuksen kanssa.

Merkittävälle suomalaiselle musiikkivaikuttajalle myönnettävä Soundi-palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Aikaisempina vuosina sen ovat saaneet Tuomari Nurmio, Alexi Laiho, Toni Wirtanen, Juhani Merimaa, Tuomas Holopainen, Ismo Alanko, J. Karjalainen, Atte Blom, A.W. Yrjänä ja Jonna Tervomaa.

Soundi-palkinnon, eli Taatto Taivahinen -patsaan, on suunnitellut Juho Juntunen ja sen valmistaa käsityönä taiteilija Christian Jütte.
 

Lisää luettavaa