Sweden Rock Festivalille 25 000 euron sakot? | Soundi

Sweden Rock Festivalille 25 000 euron sakot?

Ruotsalaislehti Aftonbladet uutisoi, että Etelä-Ruotsissa kesäkuun alussa järjestetty raskaan rockin erikoistapahtuma Sweden Rock Festival saattaa saada ruotsalaisviranomaisilta noin 25 000 euron sakot bändien soitettua liian lujaa. Ruotsissa on lupa esiintyä "keskimäärin 97 desibelin voimalla", mikäli yleisössä on alle 13-vuotiaita lapsia. Sweden Rock Festival on avoinna myös lapsille ja nuorille.

Aftonbladetin jutun mukaan viisi festivaalin yhtyeistä (Rage, Outlaws, Witchcraft, Hysterica ja Trace Nine) soitti liian lujaa ja Sweden Rock Festivalille koituisi tämän johdosta 50 000 Ruotsin kruunun sakot jokaisesta bändistä. Lisäksi Aftonbladet väittää, että festivaali aikoo periä korvauksia mainituilta yhtyeiltä.

Sweden Rock Festivalin lehdistövastaava Martin Forssman on kuitenkin kiistänyt tiedot ennenaikaisina.

- Aftonbladetin toimittaja ymmärsi sanomiseni väärin ja teki sitten omia johtopäätöksiään. Saatamme saada seuraamuksia, mutta mahdolliset sanktiot ovat vasta harkinta-asteella.

- Emme ole myöskään asettamassa yhtyeitä vastuuseen. Osa mainituista bändeistä ei edes käyttänyt omia äänimiehiä, joten heidän "sakottamisensa" olisi pähkähullua.

www.swedenrock.com

Tähän liittyvät jutut

Mokoma yhteistyössä todellisen huippunimen kanssa - lue Marko Annalan kommentit

Mokoma ryhtyy nauhoittamaan uutta studioalbumia myöhemmin tänä syksynä. Taltiointipaikkana toimii hämeenlinnalainen Sound Supreme ja nappuloita vääntelee yhtyeen luottomies Janne Saksa.- Saimme biisit kasaan elokuun alussa. Marko vetäytyy piakkoin sanoitusretriittiin Fiskarsiin kaikkiaan kolmentoista kappaleen kanssa, joista varmaankin pari tipahtaa matkan varrella pois.

Tarjolla keikkauutisia: Ilosaarirock, 3 Doors Down, Fatboy Slim ja Fleetwood Mac

Joensuussa heinäkuun puolivälissä järjestettävä Ilosaarirock on kiinnittänyt uusia artisteja. Laulurinteen seutuvilla nimittäin soittavat elektroartisti Squarepusher (UK), postmetal-yhtye Pelican (USA), reggaeartisti Tarrus Riley (USA/JAM) ja stoner/hardrockpumppu Witchcraft (SWE).Kotimaisista artisteista mukana ovat Eevil Stöö, ja Ruger Hauer, Wintersun, Mokoma, Jaakko Laitinen & Väärä raha, Hexvessel, Haloo Helsinki! ja Satellite Stories. Perjantaina 12.7. soiva Sulo-klubi tarjoaa puolestaan seuraavat nimet: J.

Provinssirock avasi raskaalla kattauksella

Seinäjoen perinteinen Provinssirock järjestetään 14.-16. kesäkuuta ja festivaali on nyt avannut ensimmäisen kerran artistikattaustaan. Ruotsalaisista väkevämmän paahdon nimistä Törnävänsaarelle tulevat göteborgilaiset In Flames ja Witchcraft.

Soundi 10/2012

Soundi 10/2012 kaupoissa nyt! Kurkista sisältöön.

Uusia keikkavieraita, mm. Witchcraft

Uuden Legend-albuminsa juuri julkaissut ruotsalaisyhtye Witchcraft saapuu kolmen keikan kiertueelle. Taustatukea bändi saa suomalaiselta Seremonialta. Konsertit soivat seuraavasti: 10.01. Turku, Klubi 11.01. Tampere, Klubi 12.01. Helsinki, Korjaamo

WITCHCRAFT: Legend

Ruotsin retroilijat palaavat laulaja Magnus Pelanderin johdolla viiden vuoden levytystauon jälkeen. Miehistönvaihdoksia kokenutta bändiä on jo ehditty kaipailla muuallakin kuin Suomen uustaantumuksellisessa ilmapiirissä.

Taas uusia konserttivieraita Suomeen

Ensi vuoden suomalainen keikkakalenteri paisuu paisumistaan. Uusimpia tulokkaita ovat muun muassa seuraavat: