Tältä kuulosti Pink Floyd aivan alussa – Ennen julkaisemattomat äänitykset julki

30.11.2015 17:08

Miltä kuulosti Pink Floyd aivan ensimetreillään, ennen Piper At The Gates Of Dawn -debyyttiä (1967). No, aika erilaiselta kuten alla soivista vuoden 1965 biisien näytteistä voi kuulla. Psykedelia oli vielä tuloillaan ja alkuvaiheessa bändi soitti menevää rhythm’n’bluesia. Toki Syd Barrettin myöhemmätkin tekemiset olivat jo itämässä.

Kuusi varhaista biisiä on nyt julkaistu 1000 kappaleen rajoitettuna kahden 7-tuumaisen Black Friday -julkaisuna nimellä Pink Floyd 1965 – Their First Recordings. Julkaisu tehtiin todella salaisesti ilman minkäänlaista ennakkohypeä, joten Pink Floyd -fanit ympäri maailman ovat olleet ihmeissään. Ja kuten arvata saattaa, naurettavan pienen painoksen levyä kaupataan jo netissä satojen eurojen hintaan.

Julkaisu tietenkin aiheuttaa spekulaatioita siitä, että voisiko kyseessä olla ennakkomaistiainen Pink Floydin alku-uraa kartoittavasta boksista. On myös spekuloitu sillä, että kappaleet on julkaistu vain siksi, ettei niiden tekijänoikeus ehtisi raueta.

No, odotellaan mitä tuleman pitää. Sitä ennen nämä 30-sekuntiset näytteet saavat luvan kelvata. Biisit ovat Barrettin omia viimeisenä soivaa Slim Harpo -coveria lukuun ottamatta.

Bändissä oli näillä biiseillä Syd Barrettin, Roger Watersin, Richard Wrightin ja Nick Masonin lisäksi kitaristi Bob ”Rado” Klose. Walk With Me Sydney -kappaleella laulaa Wrightin silloinen vaimo Juliette Gale.

Lisätietoa julkaisusta löytyy Syd Barrett -fanisivustolta.

Lisää luettavaa