Tänään ei kuunnella musiikkia Youtubesta, edes artistien virallisten kanavien videot eivät näy – mitä täällä oikein tapahtuu?

30.11.2017 08:47

Huomenta, ja tervetuloa hullunmyllyyn! Nyt kalistellaan musiikkirintamalla sapeleita oikein urakalla. Ilmeisesti Teoston ja Googlen välit ovat nyt jäätyneet siihen pisteeseen, että Teosto Google on estänyt Teoston päätäntävaltaan kuuluvaa musiikkia sisältävien musiikkivideoiden näyttämisen Suomessa.

Tämä ei siis koske pelkästään käyttäjien lataamia epävirallisia/laittomia musiikkipätkiä, vaan artistien Vevo-kanavien sisältöä. Haluatko katsoa esimerkiksi CMX:n, Maj Karman, Maija Vilkkumaan musiikkivideoita? Tai kuunnella Sannin, Robinin tai Hank Solon pophittejä? Tai haluatko vaikkapa katsoa Soundin sivujen ensinäyttövideoita? Ei onnistukaan ihan niin helposti.

Selvitämme tässä päivän mittaan, mitä oikein on tekeillä. Vauhdikas päivä luvassa! Iltalehden sivuilta voi lukea aiheesta lisää.

Päivitetty 9:00: HS kertoo, että Google ja Teosto ovat päässeet torstaiaamuna väliaikaiseen sopimukseen. Videoiden estämisessä on kysymys siitä, ettei Google ole valmis maksamaan Teoston pyytämiä tekijänoikeusmaksuja. Videoiden palaaminen katsottavaksi kestää joitain päiviä.

Päivitetty 9:13: Laulaja Helena Haaparanta näkee tilanteen näin:

Päivitetty 9:21: Teoston oma tiedoksianto:

Päivitetty 12:09: Tavoitimme Teoston Markus Kaarton kommentoimaan Google-riitaa. ”Tämä nyt tehty esto on tietysti todella harmillinen asia. Teoston lisensointipolitiikan tarkoitus on ennemmin mahdollistaa musiikin kuunteleminen eri kanavissa eikä estää sitä. Tämä on täysin Googlen tahto”, Kaarto sanoo. Lue haastattelu tästä.

Lisää luettavaa