Tarina siitä, ettei Black Sabbathin Geezer Butlerille kannata sössöttää kapakassa ihan mistä sattuu

31.5.2016 07:43

Soundissakin uutisoitiin viime vuoden lopulla, kuinka Black Sabbath -basisti Geezer Butler pidätettiin kapakkatappelun seurauksena. Tähän asti 66-vuotias heavy-pioneeri on pysynyt hissukseen tapahtumista, mutta nyt hän kertoi Classic Rockille, mitä Kalifornian Kuolemanlaaksossa oikein tapahtui.

Butler kertoo matkanneensa vaimonsa siskon kuoleman jälkeen pakoon joulua, uuttavuotta ja kaikkea muuta hässäkkää, jonka kanssa hän ei halunnut olla sillä hetkellä tekemisissä. Hotellissa hän päätti ottaa läheisessä kapakassa vielä yhdet ennen nukkumaan menemistä.

”Se olikin vahvinta olutta, mitä olen eläissäni maistanut”, Butler kertoo.

”Sitten yksi kaveri alkoi selittää minulle jotain. Hän oli sellainen känninen natsityyppi. Hän tunnisti minut, ja koska olen mukana musiikkibisneksessä, hän alkoi raivota juutalaisista – juutalaiset sitä, juutalaiset tätä. Minun vaimoni on juutalainen ja olin ottanut riittävästi, ja seuraavaksi nyrkkini tavallaan kohtasi hänen leukansa. Löin häntä kerran.”

Baarin henkilökunta kutsui saman tien poliisit paikalle, ja basisti vietiin putkaan rauhoittumaan. Tämä tosin taisi olla jo melko rauhallinen siinä vaiheessa.

”Jalkani eivät enää kantaneet. En edes tiedä, mitä tapahtui. Yhtenä hetkenä olin baarissa, seuraavaksi minua jo pidätettiin ja lopulta heräsin putkassa. Se oli jo riittävän paha, mutta kun heräsin vielä kauheassa krapulassa”, Butler sanoo.

”Minua nolotti valtavasti. Olisi pitänyt vain kävellä pois. Mutta kun olet ympäripäissäsi, et enää tajua, mitä olet tekemässä.”

Lisää luettavaa