Tarina siitä, miten Ian Gillan veti kännit ja huomasi seuraavana päivänä olevansa Black Sabbathin laulaja

21.11.2018 09:07

Rapatessa roiskuu, kuten sanonta kuuluu. Deep Purple -ikoni Ian Gillan vieraili hiljattain SiriusXM-radioaseman haastateltavana, ja mies kertoi muun muassa, kuinka päätyi Black Sabbathin keulille vuoden 1983 Born Again -albumille. Haastattelusta kertoo tekstimuodossa Blabbermouth.

Asiat tapahtuivat ilmeisesti varsin nopeasti ja puoliksi vahingossa. Kaikki alkoi eräästä tuikitavallisesta ryyppyreissusta.

”Vedimme kännit yhtenä iltana. Lähdin radalle Tony Iommin ja Geezer Butlerin kanssa, ja olimme lopulta siinä kunnossa, että valuimme pöydän alle. En muista juuri sen enempää”, Gillan kertoo.

”Seuraavana päiväsä sain kuitenkin puhelinsoiton manageriltani. Hän kysyi, että eikö minun pitäisi konsultoida häntä ennen näin suurten päätösten tekemistä. Minä ihmettelin, mistä oli kysymys.”

”Hän sanoi: ’No, ilmeisesti sinä… Sain juuri puhelun, jossa kerrottiin, että liityit Sabbathiin.’ Ja niin siinä kävi. Olinhan vapaa velvoitteista niihin aikoihin, kun olin lopettanut omassa bändissäni ja Deep Purplessa, joten minulla ei ollut mitään kummempaa meneillään.”

Mainittakoon, että tämä versio tapahtumista poikkeaa esimerkiksi Wikipedian näkemyksestä: siellä mainitaan, että Don Arden olisi kutsunut osapuolet koolle ja ehdottanut superkokoonpanon perustamista.

Gillan kertoo myös Born Againin äänityksistä, ja aika kalseissa tunnelmissa näyttää tuo albumi syntyneen. Gillan ei nähnyt muuta bändiä juuri lainkaan.

”He olivat yöihmisiä, joten he nukkuivat päivät ja työskentelivät öisin. Minä taas heräsin aamulla, tein aamiaista, menin studioon kuuntelemaan mitä he olivat saaneet aikaiseksi edellisenä yönä ja äänitin lauluja päälle. Niin se levy syntyi”, Gillan kertoo.

Lisää luettavaa