Time to play the game! – Useamman vuoden työstössä ollut Motörhead-peliprojekti näkee päivänvalon

Ja ei, nyt ei ole puhe yksikätisestä rosvosta.
8.6.2017 10:48

Kaikki Lemmy-dokumentin (2010) nähneet muistanevat kohtauksen, jossa rockin suurmies istuu sekaisessa kämpässään ja pelaa keskittyneesti konsolipeliä. Ja viettipä Lemmy suuren osan ajastaan myös erinäisiä kolikkopelejä, pääasiassa yksikätistä rosvoa pelaten. Ei siis ole suuri yllätys, että myöhemmin kesäkuussa ilmestyvällä pelillä oli myös Motörhead-nokkamiehen siunaus.

Kyseessä on Haemimont Games -pelistudion Motörhead: Through the Ages -lisäosa Victor Vran -pelisarjaan, jossa karkeasti tiivistettynä juostaan ympäri maita ja mantuja laittaen samalla epäkuolleita mörköjä halki, poikki ja pinoon, Motörheadin musiikin tahtiin (tietenkin). Pääseepähän pelissä myös ohjastamaan itseään Lemmyä, jonka asevalintana on tappavia ääniaaltoja synnyttävä basso (tietenkin).

Ja kerrottakoon heille, jotka ajattelevat kyseessä olevan menehtyneen legendan muistolla rahastaminen, että peli on itse asiassa ollut työstössä jo useamman vuoden eli kauan ennen Lemmyn poistumista ja tämä osallistui myös itse pelin suunnitteluun.

Eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kun Lemmy ja Motörhead paiskaavat kättä pelien kanssa; Lemmyllä on muun muassa cameorooli Brütal Legend -pelissä ja hän myös ääninäytteli asekauppiasta gangsteripeli Scarfacessa. Olipahan Lemmy myös pääosassa jo vuonna 1992 Amigalle julkaistussa Motörhead-pelissä.

”Me emme yksinkertaisesti välitä, mitä muut ajattelevat, me vain teemme taidettamme. Emme tee tätä rahasta vaan voidaksemme nukkua yömme tyytyväisin mielin ja nauraa, miten hienoa tämä kaikki on”, kitaristi Phil Campbell toteaa pelin mainosvideolla (alla).

Lisää luettavaa