Timo Rautiainen rikkoo hiljaiselonsa | Soundi

Timo Rautiainen rikkoo hiljaiselonsa

Keväällä 2008 keikkatauolle jättäytynyt Timo Rautiainen julkaisee uuden kappaleen. Rööperi ilmestyy radio- ja download-singlenä ja biisi on myös kuultavissa Rautiaisen MySpace-sivulla. Rööperi on musiikkia samannimisestä Aleksi Mäkelän elokuvasta, joka saapuu teattereihin 9. tammikuuta.

Kappaleen kuvasto on tuttua jo Timo Rautiaisen aiemmasta tuotannosta. Rautiainen sanoo, että laulu perustuu vahvasti elokuvan käsikirjoitukseen.

- Elokuvan ehdoilla mennään eli sanoitukseen on kerätty muun muassa vanhoja katulegendoja Rööperistä. Kirjoitin itse tekstistä suurimman osan ja herrat Jarkko Petosalmi (kitara) sekä Jussi Lampi (rummut) tekivät merkittävää työtä sen muokkaamisessa. Enhän minä savolaisena osaa Rööperiä kaivata!

- Mielestäni tähän yhteyteen sopi nopeatempoinen, yksinkertainen kappale. Ainakin käsikirjoituksen perusteella Rööperi on reipashenkinen elokuva, jossa sattuu ja tapahtuu aika paljon.

Tähän liittyvät jutut

CORVUS STONE: II

Muusikot soseuttavat keitoksen, joka ajoittaisesta hyppelehtivyydestään huolimatta maistuu herkulliselta.

Stone, Amorphis, Ne Luumäet, Sonata Arctica... - tuottajaguru sai arvoisensa juhlat

Ilmassa leijui todella iloinen henki, kun maineikas rocktuottaja Mikko Karmila vietti tasavuosijuhlia Helsingin Tavastialla.

Soundi 11/2013

Soundi 11/2013 keskittyy Suomirockiin. Käsittelyssä niin legendoja (Dave, Juice) kuin tuoretta vertakin. Lisäksi lehdessä mm. HIM Lontoossa, Jens Johansson, levykauppakatsaus ja paljon muuta...

Parasta juuri nyt -soittolista päivittyi – Mukana Rautiaisen Timo, Sproutin Prefab ja paljon muuta!

Tiesittekö, että koostamme Parasta juuri nyt -soittolistaa, jolle nostetaan kiinnostavia biisiuutuuksia? Taas on listaa päivitetty. Mukana on tällä kertaa muun muassa upouusi Timo Rautiainen & Neljäs Sektori -single Synkkien puolue, joka päätyy ensi vuonna julkaistavalle albumille, kiinnostava kotimainen tulokas Musta Valo, täysillä tähdillä tuoreessa Soundissa palkittua Prefab Sproutia, kakkoslevynsä pian julkaiseva oululainen Satellite Stories, The Soundsin uusi single ja paljon muuta.Soittolistahan päivittyy viikottain, joten kannattaa pistää seurantaan. 

Soundi 10/2012

Soundi 10/2012 kaupoissa nyt! Kurkista sisältöön.

Timo Rautiainen Ja Neljäs Sektori - Biisi biisiltä

Timo Rautiainen ja yhdessä Timon kanssa biiseistä vastannut tuottaja-basisti Valtteri Tynkkynen käyvät läpi tuoreen Kunnes elämä meidät erottaa -albumin biisi biisiltä. Miesten pitkä haastattelu löytyy Soundista 10/2012! Pistä levy soimaan (Spotify-soitin löytyy jutun lopusta) ja lue tekijöiden kommentit alta. Piru minut periköön Valtteri: – Timolla oli cd, missä sillä oli demottuna riffejä ja melodianpätkiä. Siellä oli tämä alkuriffi, ja Thin Lizzyyn ja folkiin viittaava välikemelodia. Mä blokkasin ne ja tein biisin ja tekstin siihen.

Timo Rautiaisen video julki, Soundgarden nimesi albumin

Timo Rautiainen & Neljäs Sektori -yhtyeen uusi singlelohkaisu kantaa otsikkoa Piru minut periköön. Valtteri Tynkkysen ja Anssi Korhosen ohjaama video löytyy Radio Rockin sivulta.