Toinen Nightwishin ensi kesän Suomen-keikoista lupailee ajankohtansa puolesta jotain erityistä

15.2.2016 22:51

Guitar Mania -sivustolle haastattelun antanut Tuomas Holopainen mainitsi ohimennen, että ensi kesä on Nightwishille iso merkkipaalu: yhtye täyttää 20 vuotta. Ja kuinka ollakaan, kun yhtye tekee kesällä Suomessa kaksi keikkaa, toinen niistä ajoittuu hyvin lähelle orkesterin syntymäpäivän kanssa.

Haastattelija utelee Holopaiselta, aikooko bändi juhlia kahta vuosikymmentään jotenkin, mutta Holopainen vastaa, ettei mitään virallista ole luvassa. ”Säästämme isommat juhlallisuudet 25-, 30- tai 50-vuotisjuhliin”, Holopainen kuittaa.

Nightwish-johtaja kuitenkin lisää hoksanneensa, että Jämsän Himos Parkissa 20. elokuuta esitettävä keikka tapahtuu aivan Nightwishin perustamispäivämäärän korvilla. ”Muistan, että bändi perustettiin elokuussa, mutta en muista tarkkaa päivää”, Holopainen sanoo. ”Niinpä sitä keikkaa voi kutsua meidän epäviralliseksi 20-vuotisjuhlakonsertiksemme.”

Ei tarvita kummoisia ennustajan lahjoja, jotta uskaltaisi veikata, että tämän myötä yleisölle on tiedossa Jämsässä ainakin jonkinlainen erikoisohjelmanumero pitkän taipaleen kunniaksi. Bändi ei varmaan itsekään enää muista, miten Angels Fall First -debyytin biisit soitettiin, mutta jäämme odottamaan, miten yhtye aikoo tapauksen huomioida.

Holopainen mainitsee haastattelussa myös, että seuraavaa Nightwish-levyä saadaan odottaa vielä useampi vuosi. Tämä ei varmaan tule yllätyksenä kenellekään.

Lisää luettavaa