Toistuvat kuolinuutiset saivat Ozzy Osbournen pohtimaan omaa kuolevaisuuttaan: ”En pidä tästä lainkaan”

30.3.2016 22:07

Sydney Morning Herald jututti Ozzy Osbournea Black Sabbathin jäähyväiskiertueen lomassa. Ja kyllä, Ozzyn mukaan meneillään on todella Sabbathin jäähyväisrundi.

– Jos joku luulee, että parin vuoden päästä unohdamme koko jäähyväiset ja teemme taas 90 keikkaa, niin ei: tämä on ehdottomasti Black Sabbathin loppu, Ozzy sanoo.

Sabbathin poismenon suhteen Ozzy vaikuttaa levolliselta, mutta muuten maailma on nyt liiaksikin hyvästejä täynnä. Ikämiessarjan muusikoita on kaatunut viime aikoina hälyttävää tahtia, ja 67-vuotias Ozzy katsoo tilannetta huolestuneena sivusta.

– Lemmy kuoli. Bowie kuoli. Diossa soittanut Jimmy Bain kuoli. Natalie Cole kuoli, samoin se Stone Temple Pilotsin laulaja, ja vielä se Eaglesin kaverikin, Ozzy luettelee.

– Joka päivä joku tuntuu kuolevan ja minä ajattelen, että ei helvetti, toivottavasti minä en ole… En pidä tästä lainkaan.

Erityisesti Lemmyn kuolema riipaisi Sabbath-ikonia syvältä. Ozzy kertoo haastattelussa keskustelleensa Kilmisterin kanssa kaksi päivää ennen tämän kuolemaa, eikä Motörhead-johtajan puheista saanut tuolloin tolkkua.

– En tajunnut ollenkaan, mistä hän höpisi, hän oli niin sairaana. Ja hän oli juuri viettänyt 70-vuotissyntymäpäiviään… Kuolemisessa ei ole mitään hyvää missään iässä, Ozzy sanoo.

– Toisaalta eräässä viimeisissä keskusteluissamme hän sanoi: ”No, minä elin elämäni kuten halusin elää sen. Kuka haluaa elää 85-vuotiaaksi? Siinä vain kyllästyisi.”

Tässä valossa ei ole ihme, että aikoinaan niin pahamaineinen Sabbath-ryhmä elää nykyään tien päällä erittäin siististi.

– Kukaan meistä ei vedä nuppiaan sekaisin. Menemme nukkumaan ajoissa ja pidämme vapaapäiviä. Ja juuri niinhän sen pitää mennä.

Lisää luettavaa