Tom Morello ja Chuck D kommentoivat Charlottesvillen synkkää satoa: ”Totta kai tämä voi mennä vielä pahemmaksi”

Nyt on selvää, ketä Trump edustaa, tuumaa Tom Morello.
17.8.2017 23:33

Nykyään Prophets of Ragessa operoivat Tom Morello ja Chuck D istuivat Uproxxin videohaastatteluun kertomaan ajatuksiaan muun muassa Yhdysvaltojen tämän hetken kuumimmasta puheenaiheesta eli Charlottesvillen taannoisista mielenosoituksista ja äärioikeiston uhasta. Kuten arvata saattaa, kaksikolla ei ollut aiheesta kovin positiivista sanottavaa.

”Meidän täytyisi olla todella vihaisia siitä, mitä Charlottesvillessä tapahtui ja mitä presidenttimme sanoo aiheesta. Nyt on selvää, ketä hän edustaa”, Morello totesi.

Trump syytti väkivaltaisuuksista uusnatsien lisäksi vastamielenosoittajia, jotka saapuivat vastustamaan äärioikeiston marssia. Levottomuuksissa kuoli yksi vastamielenosoitukseen osallistunut nainen, ja lisäksi useita loukkaantui.

Kun Morellolta kysyttiin, olisiko hänestä oikein ”lyödä natsia turpaan”, kitaristi naurahti: ”Oletko nyt vittu tosissasi?”

”Epäoikeudenmukaisuutta on vastustettu ennen Trumpia, sitä vastustetaan Trumpin aikana ja se jatkuu Trumpin jälkeenkin”, Morello jatkoi.

”Siis jos mietitään, voivatko asiat mennä pahempaan suuntaan, niin totta kai ne voivat. Natsit ja Ku Klux Klan ovat tulleet julkisuuteen, koska niin on tehty Valkoisessa talossakin.”

Chuck D komppasi bänditoveriaan ja kannusti muusikoita pitämään aihetta esillä.

”Onkin tärkeää, että taide ja musiikki puhuvat kovaan ääneen, koska emme voi luottaa hallitukseen. Asiat eivät korjaannu itsestään, ne täytyy korjata”, räppäri sanoi.

Lisää luettavaa