Tom Morello kertoo keikkasuunnitelmista, jotka haudattiin Chris Cornellin mukana – Paljastaa arkistoista löytyvän myös julkaisematonta Audioslave-materiaalia

Morello kertoo miesten suunnitelleen ottavansa Audioslaven setin osaksi Prophets Of Ragen keikkoja.
25.9.2017 12:38

Vuodesta 2001 aina vuoteen 2007 saakka aktiivisena toiminut Audioslave ehti nousta lavalle yhdessä viimeisen kerran viime tammikuussa, nelisen kuukautta ennen laulaja Chris Cornellin itsemurhaa. Cornell kertoi tuoreeltaan keikan jälkimainingeissa bändin keskustelleen useammistakin yhteyskeikoista, mutta tuolloin Cornell oli kiireinen Soundgardenin ja muut jäsenet – Tom Morello, Brad Wilk ja Tim Commerford – puolestaan Prophets Of Rage -yhtyeensä kanssa, joten tammikuinen veto jäi lopulta ainoaksi.

Tom Morello vahvistaa Music-Feedin haastattelussa yhtyeen harkinneen vakavasti aktivoitumista useammankin keikan merkeissä ja paljastaa suunnitelmissa olleen muun muassa Prophets Of Ragen ja Audioslaven yhteiskiertue.

– Pohdimme sitä, että heittäisimme keikan Prophets Of Ragen kanssa ja vain tiputtaisimme Audioslave-setin sinne keskelle. Se kuulosti meistä todella hyvältä idealta, mutta nyt se ei enää ole mahdollista, Morello harmittelee ja lisää olevansa kiitollinen, että yhtye sai soitettua yhdessä kuitenkin vielä yhden kerran.

– Emme olleet soittaneet yhdessä 12 vuoteen, tosin minä ja Chris olimme soittaneet yhdessä reilu vuosi sitten. Oli todella hienoa olla hänen ystävänsä, soittaa taas Audioslaven biisejä ja seisoa lavalla hänen rockjumaluutensa, mielettömän äänensä ja koko paketin vieressä. Vietimme aikaa yhdessä keikan jälkeen, kaikki oli todella hyvin ja nyt hän on poissa.

Morello myös paljastaa arkistoista löytyvän ennen julkaisematonta Audioslave-materiaalia, joka kitaristin mukaan todennäköisesti ennen pitkää näkee päivänvalon muodossa tai toisessa. Mitään suunnitelmia ei kuitenkaan vielä asian suhteen ole.

– Tästä asiasta puhuttaessa minun täytyy valita sanani tarkkaan, koska jos muotoilen tämän väärin, siitä tehdään otsikoita, Morello nauraa.

– Mitään suunnitelmia ei ole, mutta arkistomateriaalia on olemassa enkä usko että kenelläkään on mitään sitä vastaan, että ne joskus vielä julkaistaisiin. Kaikilta kolmelta levyltä jäi yli mahtavia kappaleita, jotka eivät vain jostain syystä päätyneet levylle – ei tosin siksi, että ne olisivat olleet huonoja. Olen varma että ne julkaistaan joskus, mutta ei ainakaan juuri nyt.

Lisää luettavaa