”Totta kai tulen kuolemaan, olen 40-vuotias!” – Dave Grohl paljastaa kuinka epäterveelliset elämäntavat veivät hänet sairaalaan

Rock 'n' roll, erilaiset nautintoaineet ja epäterveelliset elämäntavat on niputettu yhteen aina kultaiselta 1960-luvulta lähtien. Foo Fighters -nokkamies Dave Grohl paljasti taannoisessa Beats 1 -nettiradion ohjelmassa Lars Ulrichin vieraana kuinka rintakivut veivät miehen lääkärin pakeille.
2.10.2017 18:53

Grohlin lääkärivisiitin syynä eivät kuitenkaan olleet pillerit tai pulverit, vaan stressi, vähäinen uni ja liiallinen kahvin nauttiminen.

– Olin tekemässä (vuonna 2009 julkaistua) Them Crooked Vulturesin levyä, Foo Fightersin levyä ja olin juuri saanut uuden lapsen, Grohl kertoo Ultimate-Guitarin kirjaamassa haastattelussa.

Kaikkien paineiden päälle rokkari nukkui neljä tuntia yössä ja joi päivittäin omien sanojensa mukaan kolme pannullista kahvia. Lopulta rintakivut pysäyttivät miehen pahimpaan mahdolliseen aikaan ennen sovittua esiintymistä Valkoisessa talossa.

– Aloin saamaan näitä rintakipuja. Olin juuri täyttänyt 40 ja ajattelin, että ”Totta kai tulen kuolemaan, olen 40-vuotias!”, Grohl kuvailee oireitaan.

Grohlin täytyi lähteä lääkärin vastaanotolle juuri muutama päivä ennen Yhdysvaltain itsenäisyyspäiväksi sovittua esiintymistä. Muusikkolegenda paljastaa jännittäneensä lääkärille menoa, sillä hän pelkäsi tämän kieltävän mieheltä esiintymisen Valkoisessa talossa.

– Tuumasin, että jos saan sydänkohtauksen niin sehän on mitä paras paikka saada se. Tulen olemaan kunnossa.

Lopulta Grohl päätti, että on parasta soittaa lääkärille ja hänen käskettiin saapua vastaanotolle. Muusikko pistettiin magneettikuvauslaitteeseen ja kohta lääkäri saapui tapaamaan häntä.

– Hän katsoi nopeasti sydänjuttua ja kysyi kuinka vanha olen. Sanoin, että 40-vuotias. Hän kysyi miksi olen täällä ja vastasin, että ”koska minulla on näitä vitun rintakipuja ja uskon, että tulen kuolemaan”, Grohl kuvailee tilannetta vastaanotolla.

Tämän jälkeen lääkäri kertoi Grohlille, että hänen sydämensä näyttää olevan kunnossa ja kysyi onko tämän kovan stressin alla. Hieman, kuului muusikon vastaus. Sitten lääkärille selvisi Grohlin virkistävä neljän tunnin unimäärä ja kahvin kulutus.

– Hän käski minua vähentämään kahvin juontia, soittamaan rumpuja kolmena tai neljänä päivänä viikossa ja ottamaan lasin punaviiniä ennen nukkumaanmenoa. Se oli hänen reseptinsä. Ja minä tein työtä käskettyä. Ja katso minua nyt! Se toimi kuin taian lailla, Grohl paljastaa.

Loppu hyvin, kaikki hyvin! Lisää Dave Grohlin ja Foo Fightersin kuulumisia voit lukea vuoden kahdeksannesta Soundi-lehdestä, johon jututimme keulakuvaa sekä rumpali Taylor Hawkinsia ennen kesän Rock The Beach -esiintymistä.

Kuinka paljon Dave Grohl rakastaa kahvia. Katso video alta ja tee omat johtopäätöksesi.

Lisää luettavaa