Tunnettu radiojuontaja spekuloi Rush-kaksikon jatkavan ilman Neil Peartia – Kitaristi kommentoi huhuja, joista fanit ehtivät jo innostua

Progefanien ei kannata herätellä turhia toiveita Lifeson-Lee–duosta.
29.8.2017 13:10

Progressiivisen rockin jättiläinen Rush on nykytiedon valossa lopettanut ainakin keikkailun kokonaan, koska rumpali Neil Peartin fysiikka ei enää kestää vaativaa ja rasittavaa soittamista. Mitään lopullista sinettiä ei yhtyeen aktivoitumisen tai lopettamisen päälle ole lyöty Peartin, kitaristi Alex Lifesonin tai basisti Geddy Leen suunnalta.

Yhtyeen fanit ehtivät kuitenkin jo innostua, kun fanisivusto Cygnus-X1 raportoi radiojuontaja Eddie Trunkin vastanneen hiljattain yleisölle avoimessa lähetyksessään (video jutun lopussa) erään Rush-fanin kysymykseen bändin tilasta, että Lifeson ja Lee ovat keskustelleet uuden yhtyeen perustamisesta. Trunkin mukaan kaksikko ei missään nimessä ainakaan jatkaisi toimintaansa Rush-nimellä ilman Peartia.

”[Peart] on täysin ulkona, mutta Geddy on puolestaan hänen täydellinen vastakohtansa. Olen puhunut hänen kanssaan muutamia kertoja ja hän sanoo olevansa hyvissä voimissa ja hän haluaa tehdä uutta musiikkia ja jatkaa ainakin jollain tavalla. Alex on puolestaan jossain siinä välissä. On ollut puhetta LeeLifeson-yhtyeestä, jossa he tekisivät jotain keskenään. Kenties soittavat joitain Rushin biisejä ja tekevät uutta musiikkia”, Trunk spekuloi.

Rush-kitaristi itse on kuitenkin ilmeisesti tyrmännyt tällaiset spekulaatiot toiveajatteluna. Yhtyeen läheinen ystävä, ex-radiojuontaja Donna Halper kertoi Facebook-sivuillaan kysyneensä huhutusta LeeLifesonista itseltään Alex Lifesonilta ja tämä oli todennut, että ”huhut ovat vain huhuja”.

”Geddy ja Alex pitävät totta kai tiiviisti yhteyttä, mutta molemmilla on kädet täynnä omien projektiensa kanssa. Kummallakaan ei ole mitään suunnitelmia bändin perustamisen tai keikkailun suhteen lähitulevaisuudessa”, Halper kirjoittaa.

Lisäksi yhtye jakoi Twitter-sivuillaan Eddie Trunkin twiittauksen, jossa radio-dj painottaa sanomistensa olleen täysin hänen omia spekulaatioitaan, eli fanien kannattaa nyt vain laittaa jäitä hattuun ja olla innostumatta turhaan.

Lisää luettavaa