U2 ja Ed Sheeran peruivat viikonlopun St. Louis -konserttinsa turvallisuussyihin vedoten – ”Onko nyt vuosi 1968 vai 2017?”

Konsertit peruttiin viikonlopun mellakoiden vuoksi.
18.9.2017 11:23

Muun muassa U2:n ja Ed Sheeranin oli tarkoitus konsertoida viime viikonlopun aikana St. Louisissa, mutta molemmat maailmantähdet peruivat keikkansa viime hetkellä turvallisuussyihin vedoten.

St. Louisissa puhkesi perjantaina mellakka, kun oikeus katsoi vuonna 2011 mustan Anthony Lamar Smithin ampuneen valkoisen poliisiviranomaisen Jason Stockleyn syyttömäksi murhaan. Rauhanomaisena alkanut protesti äityi lopulta väkivaltaiseksi ja poliisi pidätti perjantaina toistakymmentä mellakoitsijaa.

”St. Louisin poliisilaitos on tiedottanut, etteivät he pysty tällä hetkellä irroittamaan väkeä ja takaamaan standardien mukaista suojaa, jota normaalisti tämän kokoisissa tapahtumissa vaaditaan. Myös paikallinen turvahenkilöstö on tällä hetkellä alimitoitettu. Tämän tiedon valossa emme halua riskeerata faniemme turvallisuutta. Niin paljon kuin haluaisimmekin soittaa kuten on suunniteltu, meistä tuntuu, että tämä on tässä tilanteessa ainoa hyväksyttävä ratkaisu”, U2 tiedottaa nettisivuillaan. Myös Sheeran päätyi samaan ratkaisuun.

U2-nokkamies Bono otti myös suoraan kantaa tapahtuneeseen julkaisemalla yhtyeen Instagramissa piirroksen kaupungin kuuluisasta Gateway Archista ja käsinkirjoitetulla viestillä.

”Todella surullinen siitä, mitä St. Lousissa tapahtui ja joutuessamme perumaan illan konserttimme. Huomasin lukevani tohtori Kingin Nathional Cathedralilla pitämää puhetta ja kysyväni itseltäni, onko nyt vuosi 1968 vai 2017?” Bono kirjoittaa ja lainaa sen jälkeen Martin Luther Kingin puhetta kuvatekstissä.

Lisää luettavaa