Vaimonsa murhan suunnittelusta tuomittu Tim Lambesis julkaisi yllättäen pitkän viestin, jossa palataan vuoden 2014 synkkiin tapahtumiin

18.12.2017 08:21

Vuonna 2014 As I Lay Dying -laulaja Tim Lambesis yritti pestata palkkatappajan murhaamaan vaimonsa. Lambesisin epäonneksi ”palkkamurhaaja” olikin poliisi, ja episodin päätteeksi laulaja tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Niin kauan hän ei kuitenkaan kiven sisässä viihtynyt, vaan jo viime vuoden joulukuussa Lambesis pääsi ehdonalaiseen. Hän on pitänyt siitä asti enimmäkseen matalaa profiilia.

Nyt tähän tuli kuitenkin muutos. Vuosi Lambesisin vapautumisen jälkeen As I Lay Dyingin Facebook-sivuille ilmaantui pitkä viesti, jossa Lambesis pahoittelee vuolaasti aiheuttamaansa mielipahaa. Viestin kommenttiketjun perusteella anteeksiannon saamiseen on vielä matkaa, mikä nyt ei rikoksen laadun huomioon ottaen ole mikään ihme.

”Sanat eivät riitä ilmaisemaan, miten syvästi olen pahoillani kaikesta pahasta, mitä olen aiheuttanut. Teoilleni ei ole puolustusta, ja katson taaksepäin itseäni yhtä suurella halveksunnalla kuin tekin”, Lambesis kirjoittaa.

”Pyydän perheeltäni anteeksi aiheuttamaani traumaa, jonka vaikutukset tuntuvat edelleen. Tämä on kuin jatkuva vankeusrangaistus, jota monet kärsivät minun takiani. Haluan pyytää anteeksi myös ystäviltäni, jotka petin, ja olen pahoillani kaikista vaikeuksista, jotka kanssani työskennelleet ovat joutuneet kokemaan. Tämä koskee yhtyetovereita, managereita, lakimiehiä, kiertueorgnisaatiota, agentteja, levy-yhtiön väkeä ja kaikkia muita, jotka ovat joutuneet kärsimään tekojeni tähden. Kun he vielä käsittelivät tapahtunutta, suuntasin heihin katkeruutta, jota minun olisi pitänyt tuntea itseäni kohtaan. Toivon, että voin paikata asioita ajan mittaan.”

Lambesisin viesti on pitkä ja korostetun nöyrä, ja sen tarkoitusperiä voi vain arvailla. Yrittääkö mies vielä palata musiikkimaailmaan? Saattaa kyllä olla, etteivät mitkään pahoitteluviestit riitä tasoittamaan tietä uudelle tulemiselle. Tai ehkä mies vain on pahoillaan, mistä sitä tietää. Lue koko viesti alapuolelta:

Lisää luettavaa