Vanha riita on enää muisto vain: James Hetfield ylistää Dave Mustainea haastattelussa ”vanhaksi ystäväkseen”

20.12.2016 12:54

James Hetfield antoi saksalaiselle Bild-lehdelle haastattelun, jonka perusteella voidaan katsoa Metallican ja Megadethin vanhan vihanpidon virallisesti päättyneen. Hetfield puhuu videohaastattelussa Mustainesta ”vanhana ystävänään”, joka on saavuttanut paljon yhtyeensä kanssa.

”Hän on pärjännyt hyvin elämässään”, Hetfield sanoo. ”Sen jälkeen, kun hänet potkittiin Metallicasta, hän on tehnyt upean uran Megadethissa. Hän on mieletön kitaristi ja loistava säveltäjä, joka on tehnyt joitain uskomattomia kappaleita bändinsä kanssa.”

Mustaine erotettiin Metallicasta päihdeongelmien ja väkivaltaisen käytöksen vuoksi vuonna 1983 juuri ennen Kill ’Em All -debyytin äänityksiä. Hän perusti Megadethin vielä samana vuonna. Tuon jälkeen osapuolet ovat tämän tästä solvanneet toisiaan median välityksellä, ja aihetta käsiteltiin vielä Metallican vuonna 2004 julkaisemassa Some Kind of Monster -dokumentissa, jossa Mustaine vieraili tilittämässä tuntemuksiaan.

Aiemmin tänä vuonna myös Mustaine ja hänet aikanaan korvannut Kirk Hammett ovat taputelleet toisiaan selkään haastatteluissa. Mustaine on lisäksi ehdottanut yhteisiä Big Four -keikkoja, joista Metallica ei kuitenkaan ole toistaiseksi ollut kovin innoissaan.

Lisää luettavaa