Musiikki-ihmisten mobiiliviestinnästä pykälän verran yksiselitteisempää: Tarja Turunen sai näköisemojin

Sarjassamme asioita, joita et tiennyt tarvitsevasi.
13.5.2016 09:32

Miksikö eilen liputettiin? J.V. Snellmanin ja suomalaisuuden vuoksi tottakai!

Vaan harvempi lipun salkoon nostaneistakaan ehkäpä huomasi, että juhlan kunniaksi julkaistiin myös upouusi Suomi-emojien kokoelma. Finland emoji -kattaus täydentyi tällä kertaa yhteensä seitsemällätoista kesäteemaisella emoji-kuvasymbolilla.

Niin, Suomihan oli aikanaan maailman maista ensimmäinen, joka julkaisi omat valtiolliset emojinsa joulukuussa 2015.

Emojit: japanilaislähtöisiä tunne- ja asiailmaisua helpottamaan luotuja kuvasymboleita.

Kesä-Suomen kuvastoon kuuluvat luonnollisesti niin kokko, pallogrilli, mustikat kuin pesäpallokin. Lisäksi tarjolla on muun muassa suomenhevosta ja saimaannorppaa.

Ennen joulua julkaistut emojimme ovat tavoittaneet maailmalla lähes 200 miljoonaa ihmistä. Halusimme täydentää emojikokoelmaa kappaleella kesä-Suomea, sillä Suomeen ja suomalaisuuteenhan liittyy vuodenaikojen vaihtelu ja sen vaikutus meihin. Kesäemojienkin suunnittelussa on vältetty tiukkapipoisuutta, ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman sanoo ulkoasiainministeriön sivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Tarja Turunen ja Jari Litmanen erityishuomion kohteina

Tunnetuista suomalaisista oman emojinsa saivat sekä Suomen kaikkien aikojen menestynein jalkapalloilija, kuningas Jari Litmanen että musiikin puolelta kapellimestari Susanna Mälkki ja ex Nightwish-solisti, paraikaa kahden sooloalbumin julkaisuun valmistautuva Tarja Turunen. Emoji-Tarja komeilee jutun pääkuvassa.

Finland emojis -kokoelmassa on tällä hetkellä yhteensä 49 emojia, jotka ovat ladattavissa ilmaiseksi Finland emojis -sovelluksena Android-laitteisiin Google Play -sovelluskaupasta. IOS-laitteisiin (App Storeen) emojit tulevat saataville myöhemmin tässä kuussa.

Kaikki Suomi-emojit voit käydä katsastamassa täältä. Kuvasymbolit on piirtänyt ja suunnitellut art director Bruno Leo Ribeiro yhteistyössä ulkoministeriön kanssa.

Edellä mainitussa tiedotteessa kerrotaan lisäksi, että Suomi on hakemassa neljää jo aiemmin ilmestynyttä Suomi-emojia osaksi Unicode-näppäimistöemojeita. Emojien pääsy Unicode-emojien joukkoon tarkoittaisi sitä, että kyseiset emojit olisivat valmiina kaikkien päätelaitteiden emojinäppäimistöissä ja käytettävissä tekstin joukossa sekä tekstiviesteissä että kaikissa sosiaalisen median kanavissa.

Soundi toivottaa onnea ja menestystä matkaan!

Lisää luettavaa