Viikonlopun tv-tärppi: varastojen kätköistä löytynyt Jimi Hendrix keikkatallenne kuvattiin vain kuukausia ennen kitaralegendan kuolemaa

14.1.2017 13:53

Sunnuntaina rock-musiikin ja erityisesti Jimi Hendrixin faneja hemmotellaan harvinaisella, varastojen kätköistä pölyttymästä pelastetulla keikkataltioinnilla.

”Amerikan viimeiseksi suureksi festivaaliksi” kutsuttu Atlanta International Pop Festival järjestettiin heinäkuussa 1970. Byronin kaupunkiin eräiden lähteiden mukaan yli puoli miljoonaa ihmistä vetäneen festivaalin vetonaulana oli The Jimi Hendrix Experience. Huimassa vedossa ollut kitaralegenda soitti niin hittejä kuin uusia kappaleita uransa suurimmalle amerikkalaisyleisölle. Atlanta Pop Festivalin konsertti jäi lopulta yhdeksi kitaristin viimeisimmäksi esiintymiseksi: Hendrix kuoli Lontoossa syyskuussa 1970.

Koko festivaali myös kuvattiin, mutta materiaalit jäivät jostain syystä julkaisematta. Steve Rashin ohjaamat filmit ja konserttiäänitykset löydettiin onneksi myöhemmin ja niiden pohjalta restauroitu konserttielokuva sai ensi-iltansa viime vuonna. Nyt se nähdään Suomen televisiossa Yle Teeman toimesta.

Yle Teema esittää Jimi Hendrix: Electric Church -konserttitallenteen sunnuntaina 15. tammikuuta kello 21. Konsertti on tuota hetkestä alkaen katsottavissa myös Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Lisää luettavaa