Viimeisin levy ajoi Diablon hulluuden partaalle – yhtye vetäytyy kiertueen jälkeen sävellystauolle

Ennen taukoa päästään näkemään kuitenkin bändin uusi musiikkivideo.
1.8.2017 12:16

Se on armotonta hommaa tuo taiteen tekeminen. Diablo kertoo tiedotteessa, miten vuonna 2015 julkaistu Silvėr Horizon oli orkesterille totaalisen uuvuttava projekti, mutta nyt bändi katsoo jo seuraavan albumin suuntaan.

”Näin jälkeenpäin ajateltuna Silvėr Horizon oli niin sävellys- kuin sovitusprojektina käsittämättömän raskas. Teemalevyn työstämisessä nälkä kasvoi syödessä, ja rima nousi aina vain korkeammalle. Basistimme Aadolf Virtanenkaan ei yllättäen käynyt tyylilleen uskollisena muistuttamassa, että kyllä riman voi välillä alittaakin”, kitaristi Marko Utriainen kertoo tiedotteessa.

”Silvėristä otettiin lopulta niskalenkki, vaikka omaa mielenterveyttä välillä tulikin pikkutunneilla vähän epäiltyä, kun sävellykset ja sovitukset eivät napsahtaneet ihan helposti kohdilleen. Tuskaisen projektin maaliin saattamisen plussapuolena ja soittoteknisesti vaikean materiaalin live-esityksistä hengissä selvinneenä itseluottamus on nyt kuitenkin niin
säveltäjänä, sovittajana kuin soittajanakin pilvissä. Uuden materiaalin työstäminen palauttanee sen sieltä kuitenkin pikaisesti taas takaisin maan pinnalle.”

Utriainen mainitsee, että seuraava levy kulkee laulaja Rainer Nygårdin ”kryptisten juttujen” perusteella merellisissä tunnelmissa – mitä se sitten tarkoittaakaan. Kitaristi heittää albumin työnimeksi ”Myrskyluodon Maija of heavy metal”. Jopas!

”Palaamme siis asiaan mahdollisimman, pian ja tässä olisi teille vielä bonuksena kuvia ja tunnelmia menneiltä keikoilta Prince of the Machine -videon muodossa”, Utriainen lupaa lopuksi. Katso video yläpuolelta.

Lisää luettavaa