Wallihauta-festari vahvistui entisestään – mukana myös Teksti-TV 666

Ei ihan tavallisimmasta päästä tämän festarin ohjelmisto.
31.8.2015 15:57

Tulevana viikonloppuna Helsingin Ääniwalli-klubilla järjestettävä Wallihauta-festivaali tuo yleisön eteen yhdysvaltalaisen melodisen punkin Red Donsin sekä norjalaisen noiseduon Barren Wombin lisäksi Modernin Elämän paluun, kuudennen keikkansa soittavan punk-bändin Laiskat Silmät, high school -unelman Ghost World ja elektropunkkarit Rainbow Licker. Ja paljon muuta mielenkiintoista. Festivaalin viimeisin kiinnitys on festarikesän ykkösnimi Teksti-TV 666. Haastattelimme yllätyksen kunniaksi krautrock-yhtyeen perustajiin kuuluvaa Johannes Leppästä. 

Moi Johannes! Mitäs Teksti-TV 666:lle kuuluu? 

”Tuossa meni kesä keikkaillessa. Hyvä fiilis. Seuraavaksi pistetään ep-trilogian viimeinen osa pakettiin ja jatketaan keikkailua.”

Teillä onkin ollut kiireinen keikkakesä ja kokoonpano sen kuin paisuu. Mikä on ennätysmäärä lavasoittajia lavalla tällä hetkellä?

”Hmm…. Olisiko seitsemän kitaristia, rummut ja basso. Kyllähän sinne enemmän mahtuisi.” 

No niin! Siitähän sitä voi sitten paisuttaa ihan täyteen kymppiin lavalla. Tekstarit tuli kesän aikana tunnetuksi viikonlopusta toiseen jatkuneista kännihokemista. Mitkä on kesän 2015 parhaat lausahdukset? 

”Siis jokainen juttu päättyy aina ”Ei leiki”-hotinaan. Ihan puhki hoettu. Mutta minkä sille voi? Kun ei leiki. Doesn’t play. 0%. Ja joka kerta kun saisi pennin siitä kun joku alkaa autossa vetämään kämästä Mika Rättö-imitaatiota, ei helvetti. Selostaja Jani Säterin lentävät lauseet ovat jääneet viimeaikoina vähemmälle. Pitääkin alkaa hokemaan niitä taas enemmän!”

Niinpä tietysti! Olette Ääniwallin viime hetken yllätyskiinnitys. Mitä itse odotat eniten kaksipäiväseltä festivaalilta?

”Festivaalilla on paljon hyvää, mutta sanotaan Shit Mittens! En ole aiemmin päässyt todistamaan Teemu Tannerin [Hopeajärvi, Love Sport] sooloilua. Odotukset ovat erittäin kovat!”

Ääniwalli Helsingin Wallihaudassa 4.-5.9.
Koko ohjelma: https://www.facebook.com/events/1620693934855303/

Teksti: Juho Hänninen

Lisää luettavaa