Yksi on joukosta poissa: Guns N’ Rosesin hulppea Appetite-erikoisjulkaisu sisältää kasapäin bonuksia, mutta yksi biisi on jätetty taktisesti pois

Niin ne ajat ja Axl Rosen mielipiteet muuttuvat?
7.5.2018 10:51

Guns N’ Roses tiedotti viime viikolla julkaisevansa 30 vuotta täyttäneestä Appetite For Destruction -debyyttialbumistaan erikoispainoksen, joka sisältää läjäpäin bonusmateriaalia ennen julkaisemattomista demoista aina Live ?!*@ Like a Suicide ja Lies-ep-levyjen biiseihin saakka.

Ultimate Classic Rock -sivusto kiinnitti kuitenkin huomiota siihen, että yksi aikanaan kyseenalaista huomiota ja kohua herättänyt kappale loistaa kuitenkin tyystin poissaolollaan. Lies-levyn neljästä akustisesta kappaleesta mukana on ainoastaan kolme ja One In A Million on jätetty pois.

Axl Rosen kynäilemä kappale aiheutti aikanaan kauhistusta ja närää, sillä biisissä Rose kertoo (omien sanojensa mukaan kieli poskella) kokemuksistaan tämän vierailtua ensimmäistä kertaa Los Angelesissa. Kappaleessa lauletaan vähemmän mairittelevasti maahanmuuttajista, mustista ja homoseksuaaleista ja käytetään muun muassa sanoja ”nigger” ja ”faggot”.

”Kun Axl esitteli kappaleen ensimmäisen kerran, en halunnut tehdä sitä ja sanoin, ettei se ollut mielestäni järin cool juttu. Mutta Axl on erittäin järkkymätön itsensä ilmaisemisessa ja hänen sanoituksensa ovat hyvin suoria ja rehellisiä. Hänellä on omat syynsä”, äitinsä puolelta puoliksi afro-amerikkalainen kitaristi Slash totesi Rolling Stonen haastattelussa vuonna 1991.

”En kadu että teimme One In A Millionin, kadun vain sitä, mitä olemme saaneet sen vuoksi kestää ja miten meidän henkilökohtaiset tuntemuksemme nähdään.”

Sen lisäksi että biisiä ei löydy Appetiten juhlaversioilta, ei siitä mainita missään levyjen tiedotteissa ja promoissa edes sivulauseessa. Liekö kyseessä ollut levy-yhtiön vai bändiläisten oma ratkaisu jättää tällainen biisi pois näinä herkkinä aikoina, mene ja tiedä. Sanoituksista huolimatta itse kappalehan on varsin hieno, kuuntele vaikka itse tuosta alta.

Lisää luettavaa