Demoefekti 11/2014

Forcing Funktion

One Hot Minute –aikaisen Red Hot Chili Peppersin mieleen tuovaa funk rockia Kouvolasta. Basson ja kitaran soundit ovat erittäin funkyt, minun makuuni liikaakin wahia ja chorusta käytössä. Kuivemmilla soundeilla biisi voisi päästä paremmin oikeuksiinsa. Soitto on sopivan letkeää ja laulajan ääni hyvä. Sävellyksenäkin The Core on hyvä. Silti biisi alkaa käydä hermoille. Voi olla että oma kärsivällisyyteni ei vain pidemmän päälle riitä kuuntelemaan näitä wah-soundeja. Funk rock –fanit eivät ehkä löytäisi tästä hyvin sävelletystä, soitetusta ja tuotetusta musiikista mitään moitittavaa.

https://www.facebook.com/forcingfunktion

Red Kaukasus

 

Ammattitaidolla tehtyä progressiivista rockia. Periaatteessa soitosta ja laulusta tuotantoon kaikki toimii, mutta jos ihan rehellisiä ollaan niin kahdeksanminuuttinen biisi alkaa pitkästyttää jo ensimmäisen minuutin aikana. Ei kaiken musiikin poppia tarvitse olla, mutta Stars & Metaphorsista ei jää mitään mieleen biisin loputtua. Tool on yksi ehdottomista suosikkibändeistäni. Red Kaukasus on Adam Jonesin bändin kanssa samoilla linjoilla kuitenkaan ollenkaan kopioimatta. Kaiken järjen mukaan minun pitäisi tästä tykätä. Mutta jotain puuttuu.

https://www.facebook.com/redkaukasus

Salla Smith

Valitettavasti What About Us ei ollut Ministry-cover vaan Florence and the Machinen ja Bat for Lashesin tyylistä poppia. Valtteri Väänäsen avustuksella tuotetut soundit ovat tunnelmalliset ja tasapainoiset, joskaan eivät riittävän orgaaniset musiikkityyliin nähden. Biisi on ihan ok, mutta ei kovin yllätyksellinen. Se myös tuntuu liian pitkältä vaikka onkin vain kolmeminuuttinen. Näin rikkaisiin soundeihin laulajan ääni ei ole tarpeeksi iso. Lauluääni ei muutenkaan ole kovin hyvä, mutta pelkistetymmällä sovituksella siitä voisi saada enemmän irti.

https://www.facebook.com/sallasmith


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.