Ilmoitus: Denver – suurten tasankojen ympäröimä liberaali keidas

[ILMOITUS]

Juttusarja poimii kiintoisia välähdyksiä lentoyhtiö Icelandairin kohdekaupunkien kulttuurikentältä.

Denver saattaa tuoda ensimmäisenä mieleen kultakuumeen ja Buffalo Billin, mutta Coloradon pääkaupunki on muutakin kuin historiallisia tapahtumia. Kalliovuorten itäpuolella sijaitseva ympäri vuoden aurinkoinen ja vapaamielinen kaupunki kätkee sisäänsä löytämistä odottavia kulttuurikohteita ja virkeän underground-musiikkiskenen.

Nähtävyys: Rocky Mountainin kansallispuisto
Aloitamme juttusarjaamme nähden hieman imelältä kuulostavalla kohteelta, mutta jos Coloradossa kerran on, Rocky Mountain on aivan pakko kokea. Rocky Mountainin kansallispuisto kätkee sisälleen jääkauden muokkaamaa, lähes neitseellistä luontoa ja hengensalpaavaa maisemaa, yli 4000 metrin korkuisia huippuja, 150 järveä, sata kilometriä puroja ja monimuotoinen eläimistö. Coloradon ilmasto on Suomen kaltainen, sillä poikkeuksella, että aurinko paistaa keskimäärin 300 päivää vuodessa, päivän tai parin retki kansallispuistoon on helppo tehdä – ja se palkitsee.
https://www.nps.gov/romo/

Panimo: TRVE Brewing
Luonnonrauhan jälkeen tarjolla on sokkihoitoa, nimittäin mikropanimo, jonka baarissa soi vain ja ainoastaan metallimusiikki. TRVE Brewingin oluet ja visuaalinen tyyli ovat tietenkin saaneet inspiraationsa metallimusiikin maailmasta pentagrammeineen ja mörköineen.
http://trvebrewing.com/

Keikkapaikka: Red Rocks Amphitheatre
Milloin olet viimeksi ollut konsertissa 2000 metrin korkeudessa? Kun muistat pakata ylimääräisen vaatekerroksen ja reilusti juomavettä, luvassa on unohtumaton keikkakokemus henkeäsalpaavalla maisemalla. Käsittipä musiikkimakusi Knife Partyn edm:n, Kamasi Washingtonin jazzin, Sufjan Stevensin indien, Dolly Partonin kantrin tai LCD Soundsystemin dancepunkin, Red Rocksin kesästä löytyy ohjelmaa sinulle.
http://redrocksonline.com/

Tapahtuma: Riot Fest
Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna vaihtoehtorockin, punkin ja hiphopin ystävät kokoontuvat rodeoistaan tunnettuun National Western Complexiin. Hiljattain julkaistu artistikattaus on mielenkiintoinen Suomen vinkkelistä tarkasteltuna. Esiintyjien joukossa on useita Suomeen kaipailtuja artisteja, kuten sovinnon merkiksi kättä paiskanneiden Jerry Onlyn ja Danzigin tähdittämä Misfits, Ritual De Lo Habitualin esittävä Jane’s Addiction, Bob Marley & the Wailersin Exodus-levyn esittävä Julian Marley, Sleater-Kinney, Ween ja Death Cab for Cutie.
http://riotfest.org/

Museo: MCA Denver
Tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan viettävässä Denverin nykytaiteen museossa törmää ajatuksia herättelevään ja monipuoliseen nykytaiteeseen. Lisämaustetta museovierailuun saa, kun valitsee päivän oheisohjelman mukaan; tarjolla on nousevia artistinimiä tai suosittujen muusikoiden sivuprojekteja kattoterassilla, eksentrisiä tiskijukkia ja baarimikkoja, ja esimerkiksi luentopareja toisiinsa liittymättömistä aiheista kuten Merle Haggardista ja päivällisen historiasta!
http://mcadenver.org/

Ota matkastasi kaikki irti Stopover-palvelulla. Lentämällä Icelandairilla Pohjois-Amerikkaan, voit pysähtyä Islannissa 1–7 päivää ilman lisämaksua. Inspiraatiota voi etsiä vaikka muiden kokemuksista #MyStopover-tunnistetta käyttäen. Sen voi tehdä myös lennolla, sillä yhtiön kaikissa koneissa on ilmainen WiFi. Lue lisää: www.icelandair.fi/flights/stopover/

[ILMOITUS]