Ilmoitus: Seattle – elämyksiä grungen ympärillä

[ILMOITUS]

Juttusarja poimii kiintoisia välähdyksiä lentoyhtiö Icelandairin kohdekaupunkien kulttuurikentältä.

Vaikka grungen kulta-ajat ovat kaukana takana, musiikin ystävät eivät voi ohittaa Seattlen perintöä. Jimi Hendrixin ja Starbucksin kotikaupunki on toki paljon muutakin.

Taidemuseo: EMP Museum
Vaikka Hendrix oli Seattlesta, hän eli nomadielämää lentokoneesta, esiintymislavasta, studiosta ja hotellista toiseen. EMP:n näyttely ottaa tähtäimeen kitaristilegendan reissuntäyteisen elämän. Popkulttuurin moninaisuutta rockista, scifiin ja peleihin esittelevä EMP on hengittänyt rock’n’rollia jo suunnitteluvaiheessa: arkkitehti Frank Gehry haki musiikkikaupasta useamman sähkökitaran, jotka pilkkoi kappaleiksi ja käytti rakennuspalikoina.
www.empmuseum.org

Nähtävyys: Viretta Park
Grungemuusikot olivat vastaisku kaupallistuneelle rocktähteydelle, he olivat nuhjuisina antisankareina angstisen nuorison ääni. Onkin jotenkin istuvaa, että ennenaikaisesti elämänsä päättäneen Nirvana-perustajan Kurt Cobainin muistomerkiksi on valikoitunut tavallinen puistonpenkki Viretta Parkissa. Vaikka on kyse epävirallisesta muistomerkistä, voidaan sitä pitää merkittävimpänä grungen pyhiinvaelluskohteena.

Levykauppa: Sub Pop Airport Store
Seattle soundin lanseerannut levy-yhtiö Sub Pop on pitkälti vastuussa grungen leviämisestä. Mudhoney, Nirvana, Soundgarden ja lukuisat muut tärkeät yhtyeet levyttivät Sub Popille. Meluisalle rockille vastapainoa tuovat nykyiset nimet kuten Fleet Foxes ja Shabazz Palaces. Sub Popin lippulaivamyymälä löytyy lentokentältä, joten matkakassan voi muuttaa kätevästi vinyylilevyiksi!
www.subpop.com/airport

Baari: Comet Tavern
Capitol Hillin kaupunginosa on vastakulttuurin ja kaiken vaihtoehtoisen keskittymä Seattlessa. Nähtävää ja tehtävää löytyy koko päiväksi, joten kannattaa muistaa hengähtää esimerkiksi Comet Tavernissa. Yli puoli vuosisataa toiminut baari oli paikka, jossa grungen tulevat suuruudet suunnittelivat kuvioitaan halvan oluen ääressä. Vaikka autenttinen sisustus on säilynyt, paikka sai pari vuotta sitten kasvojenkohotuksen.
www.facebook.com/CometSeattle

Kahvila: Milstead & Co.
Myös Starbucksin kotikaupunkina tunnettu Seattle ei ole kahvilakulttuuriltaan pelkästään monikansallisen jätin varassa. Fremontia kutsutaan “maailmankaikkeuden keskipisteeksi”, ja boheemin kaupunginosan yksi helmistä on Milstead & Con mikropaahtimo ja kahvila. Siellä voit olla varma, että koko tuotantoketju kahvipensaasta kuppiisi asti on suhtautunut asiaan omistautuneesti.
milsteadandco.com

Ota matkastasi kaikki irti Stopover-palvelulla. Lentämällä Icelandairilla Pohjois-Amerikkaan, voit pysähtyä Islannissa 1–7 päivää ilman lisämaksua. Inspiraatiota voi etsiä vaikka muiden kokemuksista #MyStopover-tunnistetta käyttäen. Sen voi tehdä myös lennolla, sillä yhtiön kaikissa koneissa on ilmainen WiFi. Lue lisää: www.icelandair.fi/flights/stopover/

Osallistu kilpailuun ja voita lennot Seattleen tai muuhun Icelandairin kohdekaupunkiin: www.soundi.fi/icelandair-kilpailu

[ILMOITUS]