The 69 Eyes palaa yhteen tuttujen taustavoimien kanssa, ep tulossa – ”Kitarat soivat vanhaan malliin ja Jussi takoo kannuja kuin viimeistä päivää”

Ep-levyä edeltävä singlejulkaisu tulossa alkukeväästä.
17.2.2022 10:21

The 69 Eyesin suunnalta kuuluu hyviä uutisia. Bändi on solminut uuden levytyssopimuksen Gabi Hakasen Vallila Music Housen kanssa ja julkaisee kevään aikana uutta musiikkia. Drive-singlebiisi ilmestyy maalis-huhtikuun taitteessa ja siitä pari kuukautta myöhemmin luvassa on kolmen kappaleen mittainen ep-julkaisu. Tuottajana toimii Erno Laitinen (Haloo Helsinki!, CMX), miksauksesta vastaa Miles Walker (Coldplay, U2).

– Vaikka itse sanonkin, bändi on todella kovassa iskussa. Biisien perusvire on todella rock, eli kitarat soivat vanhaan malliin ja Jussi takoo kannuja kuin viimeistä päivää. Drive myös tuntuu enemmän tai vähemmän suoralta jatkolta esimerkiksi Never Say Die -biisin aikakaudelle viidentoista vuoden taakse, laulaja Jyrki Linnankivi kertoo Soundille.

Maailmalla bändiä edustaa jatkossa Markus Staigerin Atomic Fire, jonka rosteriin kuuluvat muun muassa Amorphis, Sonata Arctica, Helloween ja Opeth.

– Levytimme pitkään saksalaiselle Nuclear Blast Recordsille, ja näinä vuosina The 69 Eyesin päämarkkina-alueita olivat Yhdysvallat, Venäjä ja Keski-Eurooppa. Viime vuonna tuli kuitenkin sellainen fiilis, että meidän pitäisi panostaa enemmän kotimaahan taas vaihteeksi… Lähetin sitten Driven demon Gabi Hakaselle – takavuosien hienolle yhteistyökumppanille –, ja sieltä tuli heti myöntävä vastaus. Samaan aikaan Nuclear Blastilla pitkään työskennelleet alan ammattilaiset laittoivat pystyyn uuden Atomic Fire Records -levylafkan, ja meidät on nyt kiinnitetty sinnekin. Tämä on aivan mahtava homma.

Entä milloin The 69 Eyes julkaisee seuraavan täysimittaisen albumin?

– Keskitymme uuden levyn tekemiseen tämän vuoden aikana, ja se ilmestyy 2023. Toki teemme samalla myös keikkoja!

 

Lisää luettavaa