Metallica Etelämantereella – kuvista päätellen siellä oli viileää!

9.12.2013 14:15

Niin sanotut ”neitseelliset keikkapaikat” alkavat olla Suomeen taas ensi toukokuussa saapuvan Metallican kohdalla kovastikin kortilla, mutta vielä niitä uusia kohteitakin löytyy.

Viime viikonloppuna kävi niin, että kalifornialaisyhtye matkusti Etekämantereella sijaitsevaan tutkimuskeskukseen ja soitti siellä erikoisen konsertin virvoitusjuomasuuruuden järjestämän kilpailun voittaneiden ihmisten edessä. Kilpailuun pystyi osallistumaan vain Argentiinassa, Chilessä, Kolumbiassa, Costa Ricassa ja Meksikossa.

Bändi soitti ilman normaalia äänentoistolaitteistoa ja livetoimitus tuotettiin suoraan kuulijoille jaettuihin korvakuulokkeisiin.

Metallican Facebook-sivustoon on päivitetty kuvasetti reissun päältä ja melkoisen mielenkiintoiselta – ja ”yllättäen” viileältä – tuolla näyttää. Lieneekä lämpötilan syytä, mutta Metallican normaali parituntinen keikka oli kutistunut kymmeneen biisiin:

Creeping Death
For Whom The Bell Tolls
Sad But True
Welcome Home (Sanitarium)
Master Of Puppets
One
Blackened
Nothing Else Matters
Enter Sandman
Seek & Destroy

Metallica itse toteaa seuraavaa: ”This was the most unique show Metallica has ever done. The band, contest winners, research station scientists (from Russia, South Korea, China, Poland, Chile, Brazil and Germany), and the ship crew, all crammed in this little dome out on the helipad of Carlini Station in Antarctica! The energy in the little dome was amazing! Words cannot describe how happy everyone was.”

Lisää luettavaa