Aihe: Kolumni

Kommentti: Musiikkiväki kihisee raivosta – tapahtuma-alan ahdingosta on tulossa vasemmiston oma koulutuslupausmeemi

Muistathan ne klassikkokuvat, joissa maireasti hymyilevät Alexander Stubb ja Juha Sipilä poseeraavat opiskelijoiden vieressä “Koulutuksesta ei leikata” -kylttien kanssa? Ne, jotka ovat kummitelleet sosiaalisen median keskusteluissa aina vuodesta 2016 alkaen? Vitsihän on siinä, että Sipilän, Stubbin ja Timo Soinin oikeistohallitus leikkasi pian valtaan päästyään nimenomaan koulutuksesta. Kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten tuskin kannattaa ihan heti tehdä suurta vaalikampanjaa opiskelijoiden hädällä.

Kolumni: Pieni dekadenssi tekisi korrektin keskusteluilmapiirin keskellä kotimaiselle popille hyvää

”Intersektionaalisen feminismin, metoon ja kulttuuriseen omimiseen liittyvien keskusteluiden myötä tekijyyden ja taiteen suhde on noussut esiin rytinällä. Voisi puhua jopa murroksesta ja taitekohdasta, jota tutkimus pystyy seuraamaan kunnolla vasta myöhemmin riittävän etäisyyden päästä”, kirjoittaa Arttu Seppänen kolumnissaan.

Kolumni: En halua selitellä enää kännisille levy-yhtiön pomoille, miksi kritiikkiä tehdään

Aika ajoin nousee esille kysymys siitä, miksi kritiikkiä tehdään ja miksi kriitikoilta ei aina heru ymmärrystä. Musiikkitoimittaja Arttu Seppänen selvittää aihetta seikkaperäisesti Soundissa 1/21 julkaistussa kolumnissa.