Artisti: Metallica

Youtube-kitaristi päätti opetella soittamaan Master of Puppetsin kitarasoolon takaperin

Retsam! Retsam! Seuraavaksi kitaristi nimeltä Bradley Hall näyttää, mitä voi saada aikaiseksi, jos on superinnokas kitaristi, jolla on pikkuisen liikaa vapaa-aikaa. Hall on innostunut tehtailemaan soittovideoita, joissa esitetään kaikenmoisia kuuluisia sävellyksiä takaperin – koska miksi ei – ja muutama päivä sitten hän julkaisi tällaisen version Metallican Master of Puppetsin maineikkaasta soolosta. Katso yläpuolelta.

Syvyyksien metsästäjä nousee taas – näin irtoaa Metallicalta 1980-luvun tuotannon raskaampi osasto

Metallican Euroopan-kiertue etenee, ja sitä mukaa Youtubeen tipahtelee uusia livevetoja matkan varrelta. Nyt joukon jatkoksi ilmaantui Barcelonassa 5. toukokuuta taltioitu The Thing That Should Not Be -tulkinta, mikä varmasti ilahduttaa Puppets-albumin ystäviä. Eli suurin piirtein kaikkia raskaasta musiikista pitäviä, voisi kai sanoa. Katso yläpuolelta!

Tietoa Metallica-keikan käytännön järjestelyistä: soittoajat julki, kuljetuksiin vinkkejä

Metallica konsertoi tunnetusti Suomessa 16. heinäkuuta. Kantolan tapahtumapuisto on myyty tupaten täyteen, mikä tarkoittaa, että Hämeenlinnaan suuntaa kesällä sellaiset 55 000 silmäparia keikkaa katsomaan. Tämä on niin kookas massa, että reissua kannattaa suunnitella etukäteen, jotta tulemiset ja menemiset sujuisivat näppärästi.

Kirk Hammettin wah-wah-pedaali yritti ilmeisesti murhata Metallica-kitaristin Italiassa

Kirk Hammett on tunnetusti suuri wah-wahin ystävä. Pedaali on ollut miehellä ahkerassa käytössä aina vuoden 1991 Metallica-levyltä saakka, ja orkesterin keikkojen yhteydessä on puisteltu pariinkin otteeseen päätä, että voisiko pedaalin esimerkiksi kytkeä soolojen aikana välillä pois päältä. No, sanoihan Yngwiekin aikanaan, että enemmän on enemmän, ja Hammett näyttää etenevän wahin kanssa tämän filosofian pohjalta.

”Tämä on osoitettu hardcore-faneillemme” – Metallica tarjosi Espanjassa iloisen yllätyksen

Metallica on palannut vanhalle mantereelle, ja Suomen-keikkakin alkaa pikkuhiljaa lähestyä. Niinpä on mukavaa seurata, miltä yhtyeen otteet ovat kuulostaneet muualla päin maailmaa, kun orkesteri kulkee Portugalin ja Espanjan suunnalta pikkuhiljaa kohti pohjoista. Ainakin settilistaa on uusittu taannoisesta Pohjois-Amerikan keikkarupeamasta.

Kas, kas: Metallica palasi St. Anger -aikojen tuotannon kimppuun ensi kertaa vuosikausiin

Frantic-tic-tic-tic-tic-tic-toc! Miten irtoaa täämä parjatun St. Anger -albumin kakkossingle Metallicalta nykypäivänä? Tähän saadaan nyt pikantti vastaus, kun metallijätti julkaisi videon vappupäivänä soittamaltaan Lissabonin-keikalta. Tuossa konsertissa kuultiin Frantic ensi kertaa kahdeksaan vuoteen, ja kiitettävän ärhkästi bändi käy kappaleen läpi. Oli kai siitä St. Angerissakin puolensa.