Artisti: Metallica

Metallican keikalla kuultiin eilen sellainen versio vanhasta äärimetalliklassikosta, ettei tiedä, itkeäkö vaiko nauraa

Kuten Soundissakin on kerrottu, Metallica on ottanut tavakseen esittää keikoillaan kaikenlaisia erikoishommia esiintymispaikasta riippuen. Ilmeisesti show’hun kuuluu, että Rob Trujillo ja Kirk Hammett soittavat kahdestaan jonkun pienen erikoisuuden yleisön iloksi – Saksassa kuultiin vähän aikaa sitten schlageria, Tsekeissä paikallista kansanmusiikkia ja niin edelleen. Joten mitä kaksikko otti esityslistalleen, kun bändi konsertoi eilen Genevessä? Celtic Frostia, tietty!

Metallica tempaisi ja coveroi Saksassa paikallista schlager-tähteä – nähdäänkö vastaava ohjelmanumero Suomessakin?

Tässäpä jotain melko lailla erilaista. Metallica konsertoi 7. huhtikuuta Saksan Stuttgartissa, ja ohjelmistoon oli ujutettu eräs yllättävä cover: Rob Trujillo ja Kirk Hammett yllättivät yleisön esittämällä Drafi Deutscher -nimisen schlager-tähden biisin Marmor, Stein Und Eisen Bricht. Hyvin näyttää yleisö osaavan sanat mukana, mistä kappale nyt sitten kertookaan. Hyvä!

Nähdäänkö tällaista Helsingissäkin? Metallica näyttää päättäneen, että rumpali Lars Ulrich tarvitsee keikoilla vähän apua

Metallican Euroopan-kiertue jatkuu jatkumistaan, ja yhtyeen Suomen-keikat ovat alati lähempänä. Sosiaalinen media tarjoaa oivan tavan kurkkia etukäteen, millainen show sieltä on Helsinkiin saapumassa, ja ainakin tällaista näyttää olevan luvassa: Now That We’re Dead -biisiin on sisällytetty erikoisohjelmanumero, jonka aikana koko bändi tarttuu rumpukapuloihin jamittelemaan Lars Ulrichin tukena. Yläpuolelta voi tarkastaa, miltä kuulosti, kun kaikki neljä ukkoa rummuttivat menemään Itävallassa 31. maaliskuuta.