Artisti: Metallica

Kenelle kellot soivat – Metallica julkaisi ammattitason videokuvaa kesäiseltä Hämeenlinnan-keikaltaan

Laulaja-kitaristi James Hetfieldin kirjauduttua syyskuussa päihdeklinikalle, on Metallica pitänyt taukoa vuonna 2016 startanneelta Worldwired-kiertueeltaan. Nyt yhtye on kuin täyttä hiljaiseloa välttääkseen julkaissut ammattitason videokuvaa taannoiselta Hämeenlinnan-keikaltaan.

Kun Valtteri Bottas voittaa, Lars Ulrich onnittelee: ”Congrats and fuck yeah to Valtteri”

Valtteri Bottas nappasi viikonloppuna komean voiton USA:n Grand Prix’ssä ja varmisti samalla itselleen MM-sarjan hopeasijan. Suuret onnittelut Soundistakin sinne varikolle! Melkoista meininkiä, kun pienestä Suomesta löytyy tämän tason ajajia maailman kovimpiin kisoihin.

Metallican alkuperäisbasistilta kysyttiin, katuuko hän lähtöään bändistä – vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä

Metallican alkuperäisbasisti Ron McGovney vaikutti myöhemmin legendaariseksi muodostuneessa yhtyeessä vuoden 1981 lokakuusta seuraavan vuoden joulukuuhun asti. Yhteistyö päättyi hieman vähemmän mukavissa merkeissä, sillä jännitteet rumpali Lars Ulrichin ja kitaristi Dave Mustainen kanssa kasvoivat miehen mukaan jatkon kannalta yksinkertaisesti liian suuriksi. Hänen tilalleen pestattiin Cliff Burton ja loppu on niin sanotusti historiaa.

Jousiorkesteri nappasi yhden brutaaleimmista Metallica-sahauksista ja teki siitä jotain aivan erilaista

Tässäpä metka versio. Soulin, popin ja hiphopinkin piirissä operoiva orkesteri Little Kruta julkaisi oman versionsa Metallican Dyers Eve -biisistä, ja nyt tykitys onkin puettu aivan uudenlaiseen asuun. Kun vuoden 1988 alkuperäinen esitys on nopea ja kiukkuinen thrash metal -rytistys, uusi tulkinta on jousisoitinten voimin ilmavasti soiva herkistely. Ja hyvin toimii! Katso vaikka yläpuolelta, ja mikäli Little Krutan tekemiset kiinnostavat laajemmin, täältä löytyy kokoonpanosta enemmän tietoa.

Hetfield ja kaverit vauhdissa: näin irtosi Metallicalta mustan levyn unohdettu helmi Ruotsissa

Eipä arvattu tämän videon kuvaamisen aikoihin, että James Hetfieldillä oli jälleen käynnissä täysi sota vanhoja päihdemörköjään vastaan. Miksipä olisikaan toisaalta arvattu, kun yhtye oli Euroopan-kiertueellaan aivan hyvässä voimassa ja Suomenkin-keikka sai osakseen voittopuolisesti hehkutusta. Mitä ilmeisimmin pitkät kiertueet ovat tuoneet Metallican otteisiin sen verran kovan rutiinin, että juna kulkee vaikka jokunen moottorin osa yskähtelisi. Nyt sitten toivotaan, että James saisi elämänsä taas järjestykseen.