Aihe: Haastattelu

Pate Mustajärvi suorastaan Nick Cave -henkisissä tunnelmissa – kuuntele Nina Tapion kanssa esitetty aavetarina

Pate Mustajärvi julkaisi tänään uuden kappaleen, joka myös viimeistelee Ikurin turpiinin korona-ajan singlesarjan. Uutuus on nimeltään Balladi kadonneesta, ja jos satut tuntemaan Paten lähinnä Popedan railakkaana solistina, tämä biisi edustaa jotain aivan erilaista. Jarkko Honkasen ja Esa Elorannan kirjoittama kappale on kolkko aavetarina, joka sai innoituksensa lappilaisesta kansanperinteestä.

1980-luvun discolta kalskahtavan levyn tehnyt Litku Klemetti ylistää Kikkaa: ”Hän oli suuri esikuvani lapsena”

Uusin Litku Klemetti -levy Kukkia muovipussissa syntyi rivakkaan tahtiin kotioloissa Sanna Klemetin ja Pekka Tuomen yhteistyönä. Metodin lisäksi uutta on levyn soundikin, sillä pääosan varastivat tällä kertaa 1980-lukulainen italodisco, rumpukoneet ja mehukkaat syntetisaattorit. Sanoituksissa eläydytään nuorten tyttöjen maailmaan. Lue Soundissa 3/21 julkaistu haastattelu tästä.

”Jengi ei tiedä, että Esa Pulliainen on mieletön elektronisen musan fani” – Pekka Laine kertoo kitaralevynsä synnystä

Pitkän linjan musiikkitoimittaja ja The Hypnomen -yhtyeen primus motor Pekka Laine julkaisi maaliskuussa ensimmäisen soololevynsä. Soundissa 3/21 julkaistussa haastattelussa Laine kertoo, millaisissa tunnelmissa Esa Pulliaisen myötävaikutuksella syntynyt albumi tehtiin. Julkaisemme katkelman jutusta nyt verkkomuodossa.

”Mä en halunnut enää elää. Piste.” – Yonan uutta albumia edelsi tuskainen ajanjakso, jonka myötä laulaja löysi itsensä uudelleen

Lokakuussa 2019 soitettujen keikkojen jälkeen Yona katosi lavoilta, julkisuudesta ja sosiaalisesta mediasta. Hän ei kokenut enää mitään iloa musiikista tai esiintymisestä. Hän menetti elämänhalunsa. Nyt Yona on palannut uuden albumin kera – tai kenties pitäisi mieluummin sanoa, että Johanna on löytynyt uudelleen Yona-hahmon uumenista. Lue katkelma Soundissa 3/21 julkaistusta artikkelista tästä.

Hyvästi, Henry’s Pub – Tarotin, Turmion Kätilöiden ja Scandinavian Music Groupin jäsenet muistelevat maineikasta keikkapaikkaa

Tieto Kuopion Henry’s Pubin lopettamisesta sai monet muusikot mietteliäiksi. Pitkäikäisen ravintolan lavalla on nähty lukemattomia pieniä ja suuria bändejä – ja Sepulturan kännijamit vielä päälle. Tarotin Zachary Hietala, Turmion Kätilöiden Master Bates ja Scandinavian Music Groupin Joel Melasniemi muistelevat kokemuksiaan klubista.