Aihe: Haastattelu

Tuomo & Markus teki jo tammikuussa yhden vuoden kovimmista levyistä – nyt herrat kertovat, miten vaikea albumi syntyi

Markus Nordenstreng ja Tuomo Prättälä joutuivat laittamaan Tuomo & Markus -yhtyeensä toisen albumin suunnitelmat uusiksi moneen kertaan. Nyt Game Changing on julki, ja se yhdistää vakuuttavasti eri maailmoja niin musiikkigenrejen puolesta kuin maantieteellisestikin.

Bändi, jota yhdet eivät osaa ottaa vakavasti ja toiset kevyesti – ”Teidän musiikki pelasti mun hengen”, saattaa fani sanoa Turmion Kätilöille

Parikymmentä vuotta ensiäännähdystensä jälkeen Turmion Kätilöt julkaisee kymmenennen albuminsa ja tähtää kansainvälisille markkinoille. Tuotteena Omen X voi olla liiankin synkkä, mutta taiteena se heijastaa maailmaa tarkasti. Julkaisemme osion Ari Väntäsen Soundiin 1/23 toimittamasta haastattelusta nyt myös verkossa.

Haastattelu: Solstafirin laulaja on tavannut bändistä erotetun rumpalin vain kerran, ja tämän kohtaamisen hän muistaa hyvin

Solstafirin laulaja-kitaristi Aðalbjörn ”Addi” Tryggvason kertoo Soundissa 11/22 omia ja yhtyeensä kuulumisia oikein pitkän kaavan mukaan. Tarinaa riittää myös orkesterin alkuperäisestä rumpalista Guðmundur Óli ”Gummi” Pálmasonista, jonka Tryggvason on tavannut tasan kerran perkussionistin erottamisen jälkeen. Tämä nettiartikkeli on osa pidempää haastattelua.