Aihe: Ensinäyttö

Turha sota, voittajia vailla – Paha Kaksonen marssittaa kentälle uuden ep:n ja musiikkivideon, ensi-ilta Soundissa

Jyväskyläläinen Paha Kaksonen jatkaa yhteistyötä entisen Rajuilma-laulajan Rane Rautiaisen kanssa. Tänään kokoonpano esittelee uuden ep:n, jolta löytyy Turha sota -nimikappaleen lisäksi uusi versio yhtyeen debyyttilevyn Ei se satu -biisistä sekä kaksi livetaltiointia viimesyksyiseltä Lutakon-keikalta, jolla bändi esitti Rajuilman tuotantoa.

Tampereella on näemmä taas nautittu arveluttavia sieniä – Pöölö ja ystävä esittelee videon, jolla ”rokkirobokopit” jahtaavat hippiä

No niin, nyt on ensinäytössä ilmeisen ”höyryissä” toteutettua kamaa. Muun muassa Nyrkkitappelu-orkesterista tuttujen muusikoiden kansoittama Pöölö ja ystävä esittelee Soundin sivujen välityksellä Rokkirobokopit-singlensä musiikkivideon, jonka synopsis on hengästyttävää luettavaa. Annetaanpa biisintekijä Kaarlo Terhon hoitaa esittely:

Ensinäyttö: Vuoret vaikuttui Twin Peaksin kolmannesta kaudesta niin, että teki sen inspiroimana musiikkivideon

Soundi sai ilon tuoda ensi-iltaan tamperelaisen Vuoret-kokoonpanon Kaivokset-musiikkivideon, joka ilahduttanee kaikkia David Lynchin ystäviä. Videon yhtenä innoittajana on nimittäin toiminut Twin Peaksin kolmannen tuotantokauden kenties puhutuin jakso, jossa ohjaaja hylkäsi perinteiset tarinankerronnan muodot ja hämmensi katsojat surrealistisella, unenomaisella tajunnanvirralla.

Lasten hautausmaa ja uhkaavasti huojuva Mäntymetsä – ensinäytössä yhtyeen videotrilogian päättävä taideteos

Lasten hautausmaa esittelee Soundin sivujen välityksellä kolmannen musiikkivideon tammikuussa julkaistulta III-albumiltaan. Ohjaajana toimii jälleen Arto Tommiska, ja uusi Mäntymetsä-kuvaelma on oikeastaan Tommiskan tekemän videotrilogian päätösjakso. Tällä kertaa tarjolla on komeaa 360 asteen erikoismeininkiä, joten katsojalle jää hyvin vapauksia sen suhteen, mihin osa-alueeseen haluaa kiinnittää huomiota.

Autuaita ja onnellisia ovat kaikki Karit! Ensinäytössä uusi Puunhalaaja-video

Joka päivä oppii jotain uutta. Tänään olkoon opetuksena se, että Kari-nimi on kulkeutunut osaksi karjalaista nimistöä kreikkalaisesta Makarios-nimestä, joka puolestaan tarkoittaa autuasta ja onnellista.