Aihe: Ensinäyttö

Väistäkää, sanoi Oliver jyväskyläläisille, kun syksyllä keikkaa soitti – uusi musiikkivideo ensi-illassa

Pirkanmaan uumenissa vuonna 2003 perustettu Oliver jatkaa seikkailujaan suomenkielisen poprockin maailmassa. Yhtye esitteli kuukausi sitten maailmalle uuden Väistäkää-singlen, ja nyt kappaleen kyytipojaksi on valmistunut myös musiikkivideo. Tämä tuotos saa ensi-iltansa tänään Soundin verkkosivuilla, joten kurkista yläpuolelta, millaista aineistoa Ville Leppänen on bändin Jyväskylän-keikalla kuvannut.

Ensinäyttö: Lähes seitsemän vuoden valmistelu on lopussa – Peura julkaisee debyyttilevynsä, katso uusi video

Tämän albumin kanssa ei ole ainakaan pilattu hommaa liialla sähläämisellä. Helsinkiläinen indiepop-artisti Peura, oikealta nimeltään Sonja Pennanen, julkaisee Failure-esikoislevynsä 25. lokakuuta. Tiedote kuvailee julkaisun käsittelevän muun muassa epäonnistumista, sen pelkoa ja siitä selviytymistä, yksinäisyyttä ja kateutta – kovia ja tuttuja aiheita itse kullekin. Levyn tuottajana on toiminut pääosin Lake Jonsista tuttu Mikko Pennanen.

Ensinäyttö: Käsittelyssä oman isän kuolema – Local Al teki kappaleen menetyksestä ja antoi itselleen luvan itkeä

Local Al alias Aleksi Pahkala iskee jälleen. Indieartisti julkaisee ep-trilogiansa päätösosan EP3 15. marraskuuta, ja julkaisun ensimmäiseen singleen tehty musiikkivideo saa nyt ensi-iltansa Soundin verkkosivuilla. Katso ja kuuntele Peilistä tuijottaa vanha mies yläpuolelta.

Ensinäyttö: Treemer soittaa musiikkia haaveilijoille – miehistössä Suomi-indien veteraaneja

Oletko sattunut miettimään, mitä The Pansies -yhtyeen jäsenet puuhailevat nykyään? Tämä indierock-orkesteri teki neljä albumia 1990-luvulla ja julkaisi myöhemmin vielä kokoelman päälle, mutta sittemmin on ollut hiljaista. Nyt Mia Keurulainen (laulu) , Marko Haikonen (kitara), Tommi Lehtonen (rummut), Sam Shingler (kitara) ja Joakim Schonert (basso) ovat jälleen tositoimissa, ja työn alla on yhtye nimeltä Treemer.

Ensinäyttö: Ensitreffien sietämätön kutina – Keidas-yhtyeen videolla pyörii perhosia vatsassa

Tässäpä päivän ensinäyttö, olkaa hyvä! Helsinkiläinen Keidas kuvautti näppärän videon Farkkuhaalarit-biisiinsä, ja näihin tunnelmiin voinee itse kukin samaistua. Rosa Salomaan ohjaamalla ja Nestori Majoisen kuvaamalla videolla tälläytyvät ensitreffeilleen näyttelijät Lotta Pohjola ja Otto Rokka. Katso teos yläpuolelta.