Michael Monroe tekee uutta albumia Tukholmassa Joe Barresin johdolla

14.11.2012 12:14
Michael Monroe yhtyeineen äänittää parasta aikaa uutta albumia Kent-yhtyeen omistamassa Park-studiossa Tukholmassa. Levyn tuottaa läheisen suhteen suomalaisiin rockyhtyeisiin luonut amerikkalainen Joe Barresi.

Michael Monroe yhtyeineen äänittää parasta aikaa uutta albumia Kent-yhtyeen omistamassa Park-studiossa Tukholmassa. Levyn tuottaa läheisen suhteen suomalaisiin rockyhtyeisiin luonut amerikkalainen Joe Barresi (Soundgarden, Tool, Wolfmother), joka on ollut puikoissa myös Apocalyptican ja Stam1nan äänitteillä.

– Kundit ehdotteli nimiä ja Joe oli yksi niistä. Dregen on aiemmin tehnyt duunia Joen kanssa. Se on miksannut Backyard Babiesin Stockholm Syndrome -levyn, Michael kertoo.

– Kundit oli sitä mieltä, että Joe on hyvä. Ja munkin mielestä se oli hyvä idea. Nyt on oltu viisi päivää studiossa ja homma toimii hienosti.

– Me ollaan helppo bändi. Me ollaan rokkibändi, joten homma toimii, kunhan perusjutut ovat kunnossa. Kun ei ole ketään vaikeita henkilöitä bändissä, niin kaikki menee sujuvasti.

Michael Monroe puhuu kehutun ja palkitun Sensory Overdrive -albumin (2011) seuraajasta innostuneesti. Sitten edellisen levyn yhtyeen kitaristi on vaihtunut ja muutenkin on tarkoitus tarjota yleisölle myös jotain uutta, vaikka railakkaasta rockista tälläkin kerralla on kyse.

– Yksi iso ero on, että nyt kitarassa on Dregen. On kiintoisa nähdä, mitä saadaan aikaan tällä kokoonpanolla. Mukana on myös pari tyylillisesti ja soundillisesti erilaista biisiä. Ei olla yritetä tehdä turvallista levyä eikä mielistellä ketään.

– Tämän bändin soundi on tullut omalla painollaan esiin. Tämä on kovaa rock’n’rollia, energistä meininkiä ja hyviä melodioita. Dregenin kanssa soundi on vähän punkimpi ja bluesahtavampi kuin edellisellä levyllä. Jotkut biisit ovat myös aika poporientoituneita.

Albumi miksataan Barresin omassa studiossa Los Angelesissa. Sen on määrä ilmestyä ensi vuoden huhtikuussa.

– Levylle äänitetään 12 biisiä. Saa nähdä, tuleeko ne kaikki mukaan. Tykkään vanhanaikaisista, lyhyistä levyistä. Esimerkiksi Johnny Thunders And The Heartbreakersin L.A.M.F. kestää 33 minuuttia.

Lisää luettavaa