Aihe: Flow

Flow’n kattaus täydentyy: Erykah Badu, James Blake, Stereolab, Khruangbin…

R&b-tähti Erykah Badu saapuu vahvistamaan Flow-festivaalin ensi kesän jo ennestään hienoa kattausta. Muita nyt julkistettuja ulkomaalaisartisteja ovat äskettäin nelosalbuminsa julkaissut James Blake, jonka ihanasti kehossa väreilevät bassot tainnuttivat hypnoosin kesän 2011 Flow’ssa, brittilegenda Stereolab, eksoottisia itäsävyjä indierockiinsa sotkeva houstonilainen Khruangbin sekä newyorkilainen folk rock -yhtye Big Thief.

Flow-raportti 1/3: Koskettavaa haavoittuneisuutta, spirituaalista energiaa sekä karmeaa epäonnistumista

Olemme vihdoin toipuneet Flow’n tarjoamista kokonaisvaltaisista elämyksistä, joten on aika alkaa summata upeasti onnistuneen festivaalin satoa. Ensimmäiseksi tutkaillaan perjantain tarjontaa, jota kirjasivat Mirko Siikaluoma, Jussi Niemi ja Hannu Linkola.

Valonvälkettä ja tähtisadetta elokuun pimenevässä illassa – katso komea kuvagalleria Flow-festivaalin pyörteistä

Flow-festivaali on jälleen juhlittu. Viikonloppu tarjosi tuttuun tapaan komeita keikkoja ja juhlavaa tunnelmaa – sekä myös syvältä kouraisevan suru-uutisen, kun tapahtumassa perjantaina musisoinut toimittaja Perttu Häkkinen menehtyi tapaturmaisesti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tämä oli suunnaton menetys, Häkkinen oli epäilemättä yksi maamme ansioituneimmista toimittajista sekä ylipäätään hienoimmista ihmisistä. Hyvää matkaa tuonpuoleiseen, valonkantaja.