Demoefekti 17/2013

23.4.2013 12:27

HUMAN WASTE DISPOSAL UNIT

Human Waste Disposal Unit on vieraillut Demoefektissä ennenkin ja seitsemän vuoden aikana sooloprojektina alkanut yhtye on kehittynyt vakaita polkuja oikeaksi ja varteenotettavaksi bändiksi. Yhtye yhdistelee musiikkiinsa erilaisia vaikutteita aina Alice In Chainsista Pete Townsendiin, ja tyylillisesti yhtyeen voisi sijoittaa post- ja alternativemetallin alalajeihin. Bändi ei ole koskaan päästänyt helpolla eikä tee niin nytkään. Biisit paiskaavat silmille paljon tavaraa, mutta yhtyeen jäsenet ovat olleet sen verran kilttejä, että ovat helpottaneet kuuntelu-urakkaa sinne tänne ripotelluilla selkeillä melodiakuluilla. Myös bändin kimurantimmat kuviot ovat saaneet selkeämmän ulospanon, ja siten bändi on samalla tullut vääntäneeksi niiden tehoja pari pykälää ylöspäin. Bändin soittajat ovat kehittyneet taitaviksi. He eivät ehkä ole varsinaisia virtuooseja, mutta yhdessä he kuulostavat hyvältä tukiessaan toistensa suorituksia. Tänään Human Waste Disposal Unitin kunto on erinomaisesti kohdallaan ja biisimateriaali kaikin puolin hienostuneen toimivaa sopivaa rankkuutta unohtamatta. (MS)

hwduband.com

LUAI

Otetaan nylonkielinen kitara, keksitään folkmainen aihelma ja mahdollisimman surullinen laulunaihe, esitetään se korostetun dramaattisesti mutta etäisen viileästi. Kuulostaako tutulta? No, lajityypillä ei ole suurta merkitystä, kun on lahjakkuutta. Suomalais-saksalainen duo tekee virtaviivaista ja erittäin tasokasta elektroakustista synteesiä. Saara Markkanen säveltää ja sanoittaa, tuotannosta ja miksauksesta vastaa Florian Frentzel. Tyylistä ja Markkasen laulutavasta tulee mieleen esimerkiksi Beth Orton tai Ane Brun. Song One on nätti kappale, jossa viehttää erityisesti sen eheä ja vangitseva tunnelma. Sovitus on pienimuotoinen, mutta siinä on syvyyttä. Kitaranäppäilyn taustalla väijyy ambient. Klarinetin ja sellon muutamat viipyilevät äänet hiipivät ihon alle. Linkin takaa löytyy kokonaisen albumillisen hienoja kappaleita. Suosittelen tutustumaan. (SN)

luaimusic.com

SÄHKÖ NEITSYT

Sähkö Neitsyet ovat niin innoissaan sähköstä, elektronien liikkeestä, etteivät meinaa mahtua itse tekemiinsä foliohaalareihin. Kuten tästä voi päätellä, ollaan nyt huumorielektron äärellä. Päämääränä kuu käy suoraan asiaan törkeällä rumpufillillä. Helsinkiläisduo jumittaa iloisesti elektropäissään, mutta ei etene asunnostaan kynnystä pidemmälle. Mustavalkolähetys on mielenkiintoisempi esitys, vaikka sen riffi onkin vohkittu 1990-luvun alun teknoyhtye 2 Unlimitedin There’s no Limit -kappaleesta – tai ehkä juuri siksi. Sanoituksen ”mustavalkoista, analogisesti” -hokema voi aiheuttaa joillekin humoristisen nostalgisia tunnelmia, mutta puujalkavitsiksi se toistuvassa kuuntelussa latistuu. Sähkö Neitsyen materiaalissa viehättää tuotannollinen valmius, soundit ja rento asenne, mutta enemmän dynaamiikka sekä kiinnostavampia sekvenssejä ja riffejä tähän vielä tarvitaan. (SN)

www.facebook.com/SahkoNeitsyt

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetinä toimivat Sami Nissinen (SN) ja metalliin erikoistunut Marko Säynekoski (MS).

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa