Aihe: Ennakkokuuntelu

Ennakkokuuntelussa Pelagos – Circlen lähisukulainen henkii karua porilaista tunnelmaa, mutta eri tulokulmasta

Pelagosissa vaikuttaa useita tuttuja nimiä niille, jotka luukuttivat Circleä jo ammoisella 1990-luvulla. Yhtyeessä operoivat Teemu Elo, Petri Hagner ja Janne Peltomäki ovat kaikki vaikuttaneet aikaisemmin Circlen kokoonpanossa, mutta Pelagosissa on heavy-iloittelu jätetty pois ja tilalle on napattu syntetisaattoreita sun muita pulputtimia. Lopputuloksena on syntynyt maalailevaa, kaunista ja uhkaavaa musiikkia, jossa kaikuisat kitarat helisevät ja pahaenteiset äänimatot aaltoilevat autioiden rantojen tunnelmaa. Kuuntele alapuolelta.

Oopperajuhlien tuolla puolen – haastattelussa Lauri Ainala, jonka Tuote-kirja esittelee Savonlinnan musiikkikentän korutonta puolta

Paavoharju on kummallinen yhtye. Kokoonpano on Suomessa ja kotikaupungissaan Savonlinnassa melko marginaalinen tapaus, mutta toisaalta yhtyeen musiikkia on kehuttu musiikkimedioissa ympäri maailman ja se on konsertoinut aina Roskildessä saakka. Yhtye on myös alati muistanut nostaa esille synnyinkaupunkiaan – tosin ei kenties aina siinä valossa kuin Oopperajuhlista tuttu paikkakunta haluaisi.