Aihe: Ennakkokuuntelu

Ennakkokuuntelu: Jess and the Ancient Onesin laulajan soololevy yhdistelee Danzigia ja suomiromantiikkaa

Ylihuomenna on päivä, jolloin Jess and the Ancient Onesin laulajan Jasmin Saarelan sooloalbumi ilmaantuu levykauppohin. Soundin lukijat voivat kuitenkin ottaa varaslähdön ja tarkastaa albumin saman tien alla olevan ennakkokuuntelun avulla. Siispä mikäli jytämusiikki kiinnostaa, laita Soundcloud-soitin päälle!

Ylinopeutta kohti jyrkänteen reunaa – helsinkiläisen Kaleidoboltin kolmoslevy on hengästyttävää kuultavaa

Saisiko olla levyllinen raakaa, korkeaoktaanista ja taatusti kotimaista rockmusiikkia? Soundin sivuille tulee nyt ennakokuunteluun Kaleidoboltin kolmas albumi Bitter, jonka tahtiin on kovin vaikea ajaa autoa nopeusrajoituksia noudattaen. Sen verran vauhdikasta menoa Sampo Kääriäisen, Marco Menestrinan ja Valtteri Lindholmin muodostama trio tarjoa.

Ennakkokuuntelussa biisintekemisen ihmeitä Matti Sakarin tapaan

Laulaja-lauluntekijä Matti Sakari julkaisee perjantaina 31.5. toisen albuminsa. Herkkänä, dynaamisena ja tunnistettavan persoonallisena folkina soiva, välillä rouheaan rokkaukseenkin yltyvä Valoraitoja-levy soi nyt ennakkokuuntelussa Soundissa.

Puk matkaa kuolemasta kohti rakkauden iloja ja suruja – ennakkokuuntelussa Romanssi-albumi

Kotimaisen indiepopin konkariyhtye Puk julkaisee viidennen albuminsa 31. toukokuuta. Soundin lukijat pääsevät kuitenkin ottamaan aiheeseen tuntumaa jo ennakkoon, kun levy tulee nyt sivuillemme ennakkokuunteluun. Tarkasta tuotos alempaa!
Pukin edellisen Murhalaulut-albumin teemana oli kuolema, mutta nyt edetään aivan toiseen suuntaan. Romanssin kappaleilla nimittäin käsitellään rakkauden iloja ja suruja. Aihetta alleviivataan dramaattisilla musiikillisilla keinoilla: synapopin sydämensykkeestä siirrytään ylväisiin selloihin tai kitaroihin, ja kerroksellista vyörytystä…

Ennakkokuuntelu: Joose Keskitalo on nyt H.C. Slim, jonka lauluissa pimeys hallitsee mutta valo pilkahtelee

Tässäpä kiintoisa ennakkokuuntelu tiistaipäivälle. Englanniksi laulava H.C. Slim julkaisee H.C. Slim Sings -albuminsa 24. toukokuuta, ja tarkemmalla tutkinnalla miehestä paljastuu huomattavia yhtymäkohtia Joose Keskitaloon. Ensinnäkin mies näyttää aivan Keskitalolta, ja toiseksi hänen laulujaan on kuultu suomeksi myös Keskitalon levyillä. Voisivatko Slim ja Keskitalo olla jopa yksi ja sama henkilö? Siinäpä hurja ajatus.