Aihe: Ennakkokuuntelu

Miten opettaa häiriöinen mieli rauhoittumaan? Delay Treesistä tuttun Rami Vierulan soololevy ammentaa masennuksesta

Päivän toisessa ennakkokuuntelussa perehdytään Delay Trees- ja 23:23 -yhtyeistä tutun Rami Vierulan soolotuotantoon. Vierulan Ikuinen yö -albumi julkaistaan suoratoistopalveluissa sekä artistin Bandcamp-sivuilla 1. lokakuuta, mutta Soundin lukijan pääsevät perehtymään tuotokseen jo nyt.

Ennakkokuuntelu: Superfjordin uutuus tuo mieleen vieläkin syvemmälle psykedeliaan sukeltaneen Pink Floydin

”Superfjordin kakkoslevy All Will Be Golden on matka läpi sielullisen etsimisen, hukkaamisen ja löytämisen, erilaisten sisä- ja ulkoavaruuksellisten voimien ristipaineessa. Eksistentialismia, eskapismia ja eskatologiaa, valon ja varjon vuoropuhelua. Kaikki päättyy joskus, mutta mihin? Näemmekö vain unta? Onko matka tärkeämpi kuin määränpää? Kuljetaan kohti valoa, ylitetään raja, käydään yhdessä kultaisesta portista.”

Ennakkokuuntelussa uudistunut Throat – riitasointujen nimeen vannova yhtye teki albumin, joka ei miellytä kaikkia

Mikä voisi olla hauskempaa kuin kuunnella kitaravallia, joka kuulostaa lähinnä särkyvältä lasilta, kysyy Throat tiedotteessa. Erinomainen kysymys! Turkulaislähtöinen orkesteri kertoo samaan hengenvetoon astuneensa kakkoslevyllään mukavuusalueensa ulkopuolelle ja tehneensä albumin, joka tuskin on jokaisen kuulijan mieleen. Mutta tällainen Throat on vuonna 2018, eikä siinä ole kenelläkään nokan koputtamista.