Aihe: Ennakkokuuntelu

Ennakkokuuntelu: Color Dolorista tuttu Stina Koistinen laulaa yksinäisyydestä ja ulkopuolisuuden tunteesta

Teosto-palkitun Color Dolor -yhtyeen laulaja Stina Koistinen julkaisee vaihteeksi musiikkia Stinako-sooloprojektinsa merkeissä. Koistisen ensimmäinen soololevy Ikuisuus ilmestyy marraskuussa, ja julkaisun toinen single Kuu nousee tänäkin yönä ilmaantuu myyntiin 25. lokakuuta. Soundi saa kuitenkin esitellä singlen yleisölle jo näin ennakkoon, joten kuuntele kappale alempaa!

Ennakkokuuntelu: Hämärän konepopissa riittää 1980-luvun videopelinostalgiaa ja melankoliaa

Hämärä on yhtyeenä tuore tapaus, mutta sen jäsenet ovat ehtineet työstää musiikkia yhdessä jo hyvän aikaa. Kokoonpano on Ville Erikssonin ja Nina Niskalan yhteinen bändi, ja vaikka Hämärä on toiminut vasta vuodesta 2017 alkaen, osapuolet ahersivat tätä ennen Svrina-nimisen englanninkielisen projektin kimpussa. Englanniksi laulamisesta siirryttiin kuitenkin pian suomeen, ja 25. lokakuuta Hämärä tuo kauppoihin esikoisalbuminsa. Vinyylipainoksen julkaiseminen tosin myöhästyy hivenen erinäisten tuotannollisten ongelmien vuoksi.

Ennakkokuuntelu: Lauri Porra Flyover Ensemblen singlellä leijaillaan kauniin ilmavissa tunnelmissa

Lauri Porra on melkoinen monitoimimies, mitä musiikkiin tulee. Ensinnäkin hänet tunnetaan Stratovariuksen basistina, ja lisäksi hän on tehnyt isoja sinfoniaorkesteriteoksia, kuten viime vuonna Esko Valtaojan ja Paula Vesalan kanssa toteutetun Aineen ja ajan messun. Marraskuussa Porra julkaisee vaiheeksi albumin Flyover Ensemble -sooloprojektinsa kanssa, ja tulevan Dust-levyn ensimmäinen single Abeyance saa nyt ensi-iltansa Soundin sivuilla. Kuuntele yläpuolelta!

Ennakkokuuntelussa O Samuli A: Condition Yellow – riemastuttavan käppäisen lo-fi-estetiikan taikaa

Millainen artisti hoitaa kappaleittensa lauluosuudet puhesyntetisaattorin avulla ja napsii biiseihinsä soundeja analogisyntikoiden lisäksi Nintendo Game Boy -pelikonsolista ja leluaseista? No, O Samuli A:n kaltainen artisti. Soundi tuo ennakkokuunteluun 20. syyskuuta virallisesti ilmestyvän Condition Yellow -albumin, josta saattaa hyvinkin kehkeytyä vielä jonkun sortin kulttisuosikki.

Ennakkokuuntelu: Kohti Tuhoa näyttää kuulijalle ihmisen kasvot, eivätkä ne ole kauniit

Hc-yhtye Kohti Tuhoa julkaisee kolmannen albuminsa 20. syyskuuta. Soundin lukijakunta pääsee kuitenkin tarkastamaan tuotoksen jo näin viikkoa ennen virallista julkaisupäivää, joten napsauta alapuolelta soitin päälle ja tutustu orkesterin tarjontaan. Sanottavaa tällä kokoonpanolla nimittäin riittää, ja viesti on luonteeltaan varsin jyrkkä. Mitäpä muuta voi odottaa albumilta, joka alkaa biisillä nimeltä Helvetistä pimeyteen ja päättyy Pyrkyreiden paratiisiin?