Aihe: Ennakkokuuntelu

Kansa taisteli, Miettiin kertoo – esittelyssä ”soundtrack 2010-luvun Kouvolan punk-sodille”

Tarjolla tänään ennakkokuuntelussa: artisti/yhtye nimeltä Miettiin ja hänen tuorein albuminsa …ja bändin jätkät. Vuodesta 2014 asti julkaisuja työstänyt ja Soundin Nuoret ja raikkaat -palstallakin esitelty Miettiin on siis tehnyt ensimmäisen levynsä, jolla kuullaan muitakin muusikoita kuin miestä itseään. Albumi julkaistaan virallisesti perjantaina 18. tammikuuta, mutta Soundin lukijat voivat perehtyä aiheeseen jo näin etukäteen. Kuuntele alempaa!

Tove Janssonin mökkisaaren synnyttämää folkia – Ennakkokuuntelussa Ylva Harun hieno debyytti

Folktulokas Ylva Haru syntyi Tove Janssonin mökkisaarella Klovharussa, pienellä Porvoon edustalla sijaitsevalla kallioluodolla. Tarkasti ottaen siellä syntyi Lotta Jääskelän (teki Lotta-nimellä pari albumillista englanninkielistä folkia viime vuosikymmenellä) alter ego. Ja hienoa että syntyi, sillä sen seurauksena alkoi syntyä herkkiä, jännittäviä, kauniita ja puhuttelevia suomenkielisiä folklauluja. Ep ilmestyi pari vuotta sitten ja tulevana perjantaina ilmestyy vihdoin Ylva Harun debyyttialbumi Linnut. Pääset tutustumaan albumiin jo nyt alta löytyvän Soundin…

”Juliet Jonesin Sydämen synkempi pikkusisko” Inkvisitio tulee taas – uusi single ensi-illassa Soundissa

Onko yhtye nimeltä Invisitio tuttu? Taustajoukkojen kuvailun mukaan yhtye syntyi 1980–90-lukujen taitteessa ”Juliet Jonesin Sydämen pikkusiskoksi, jolla osoittautui olevan taipumuksia ajoittaisiin synkkyyden puuskiin, mutta myös armahduksen tuovaan huumoriin ja koukuttavien pop-melodioiden hallintaan”.

Dave Forestfield julkaisi albumillisen omia sekä lainoja – Levy kuultavissa vain Soundissa!

Roots-piirien arvostusta sekä Suomessa että maailmalla nauttiva laulaja-lauluntekijä Dave Forestfield julkaisi tänään kahdeksannen albuminsa Footsteps In The Snow. Albumia ei ole ainakaan heti julkaisun yhteydessä saatavilla streamingpalveluista, mutta onneksi Soundi rientää apuun ja tarjoaa albumin ensikuuntelun. Pistä siis levy soimaan tuosta yläpuolelta.

Ennakkokuuntelu: Täältä tullaan kuolema, sanoo Ronski & Satanic ja aloittaa levynsä Conan Barbaari -samplella

Mitä tapahtuu, kun hiphop-yhtye Ronskibiitti ja elektrobändi Nightsatan iskevät viisaat päänsä yhteen? Nyt saadaan tällainenkin asia selville. Ronski & Satanic -kokoonpano julkaisee esikoisalbuminsa Täältä tullaan, kuolema! 7. joulukuuta, mutta Soundin lukijat voivat tarkastaa tuotoksen jo nyt. Kuuntele alempaa.

”Tämmöinen siitä nyt sitten tuli” – nimekkäiden soittajien Sadetta-yhtye esittelee vähän erilaisen Narkomaanin

Onko Sadetta-niminen orkesteri tuttu? Jos ei, niin sen jäsenet saattavat olla: mukana ovat Jussi Selo (Uniklubi), Vesa Holmala (Holmala), Tytti Toppari (Rain Diary), Lauri Kujasalo (Rain Diary, Epilä) ja Jari Kangaskorte (Epilä). Ja nyt tämä kokoonpano tuo kuultavaksi singlen nimeltä Narkomaani. Tarkasta alempaa.