CHILDREN OF BODOM: Follow The Reaper | Soundi

CHILDREN OF BODOM: Follow The Reaper(Spinefarm)

Muutama vuosi sitten Something Wildia väsännyt porukka ei olisi voinut kuvitellakaan joskus säveltävänsä Follow The Reaperin kaltaista levyä. Children Of Bodom teki pahaa jälkeä jo tuolloin, ainakin yksittäisten biisien muodossa, mutta nyt, pari vuotta myöhemmin, tullaan täydellä rintamalla ja tullaan yli rajan saman tien. Follow The Reaperilla soittaa kypsempi bändi ja monitahoisempia biisejä kuin osasi etukäteen ajatellakaan.
Follow The Reaper on sikäli erilainen levy kuin edeltäjänsä, että se ei lyö heti kättelyssä tajua hämärän rajoille, vaan kypsyttelee kostoaan hiljalleen. Downfallin, Warheartin tai Lake Bodomin kaltaista välitöntä viihdyttäjää ei löydy, mikäli mukaan ei lasketa jo platinaa myynyttä sinkkua Hate Me!, vaan tasaisen vahvan vallin kanssa saa tehdä työtä sen täysin tajutakseen. Kaikki viitteet kulutuksen kestävyyteen ovat siis kohdallaan.
Rikkaamman ja painavamman soundin lisäksi huomio kiinnittyy nopeasti koskettimien lisääntyneeseen esillepanoon. Kosketinsoolot ja -taustat virtaavat huomattavasti vuolaammin kuin vielä Hatebreederillä. Progeiluun eri sentään syyllistytä, sillä sovitukset sallivat vapautuneemman revittelyn rankkuuden kärsimättä. Kitaroistakin lähtee huikeita kuvioita ja koskettimien ja kitaroiden kilpajuoksut nousevatkin yhdeksi levyn nautittavimmista piirteistä. Eipä uskoisi, kun muistetaan, kuinka ärjystä bändistä on kyse. Esimerkiksi Dimmu Borgirin levyllä näin pitkät luritukset naurattaisivat kuoliaaksi. Muutenkin Bodom luottaa entistä useammin näppäriin sävelkulkuihin lanaamisen sijaan ja Follow The Reaper on kuin taikaiskusta ilmavampi.
Hitaasti rouhiva Every Time I Die on osoitus siitä, että Bodom menee koko ajan eteenpäin. Tällaista biisiä ei Hatebreederin perusteella tiennyt tulevaksi. Hate Me!, joka on äkäinen kuin viikatemiehen soundtrack harvennushakkuulle, kilahtelee vielä vanhan Bodomin malliin, vaikka uudempaa rakennetta edustaakin. Kutsuvat kosketinjipot omaava temponvaihtokieputtelu Mask Of Sanity on haudattu väärään paikkaan levyn keskelle. Näin vahva tykyttely olisi omimmillaan heti aloitusbiisistä seuraavana.
Ohi mennessään Bodom tulee haistattaneeksi paskat ällömetallistien kuninkaalle Kornille. Follow The Leader? Ja vitut, viikatemiehen perään koko sakki! 

Arvio julkaistu Soundissa 11/2000

Tähän liittyvät jutut

Tuska Open Air -festivaalille saapuu melkoisia erikoisnimiä

Helsingin Suvilahdessa 27.– 29. kesäkuuta järjestettävä Tuska Open Air Metal Festival on kiinnittänyt ohjelmistoonsa myös hieman spesiaalimpaa metalliosaamista, sillä festivaalin lavoille kapuavat israelilainen Orphaned Land, taiwanilainen DieSear ja kiinalainen Ego Fall.Kotimaisia Tuska-nimityksiä ovat Lost Society, Mr. Peter Hayden, Cutdown, Psykoanalyysi, Cannibal Accident, Amendfoil, Shear ja Arion.Aikaisemmin varmistuneita esiintyjiä ovat mun muassa Dimmu Borgir, Anthrax, Emperor, Children Of Bodom, Carcass, Philip H.

Ei heikkohermoisille! Viisi musapuujalkaa -sarja esittelee huonoja musiikkivitsejä

Soundi.fi:n uudessa Viisi musapuujalkaa -sarjassa esitellään säännöllisen epäsäännöllisesti viisi tarpeettoman huonoa musiikkiaiheista vitsiä. Muista osallistua kommenttikentässä ja ehdottaa vielä huonompia!

Don't Stop At The Top - saksalaislegenda taas Suomeen

The Scorpions toimii Kuopion Rockcockin pääesiintyjänä. Tapahtuma soi Väinölänniemessä 25.–26.7.Vuonna 1965 perustettu The Scorpions soitti viime vuoden lopulla muun muassa Helsingissä ja Seinäjoella. Muutamia vuosia sitten ilmoitettu orkesterin jäähyväiskiertue siis jatkuu ja jatkuu - ja itse asiassa se jäähyväisilmoituskin on peruttu jo moneen otteeseen. "Lopettaminen on huomattavasti hankalampaa kuin luulimmekaan", laulaja Klaus Meine on sanonut useampaan kertaan.Rockcockin muita esiintyjiä ovat irlantilainen Therapy?

Children Of Bodom: Limusiinikyytejä Seattleen, talven karkotusta ja sujuvaa ranskaa

Children Of Bodom on parhaillaan pitkällä kiertueella Pohjois-Amerikassa Death Angelin ja Týrin kanssa. Yhtyeellähän on ollut tapana julkaista enemmän tai vähemmän hupaisia "keikkatiisereitä" YouTube-kanavallaan eikä tämä kierros tee poikkeusta tuohon kirjoittamattomaan sääntöön. Nostetaanpa siis muutama esiin!Kitaristi Roope Latvala karkottaa talvea:Limusiiniajelua kohti Seattlea:Sujuvaa ranskan kieltä Quebecin lumituiskussa:Torven töräyttelyä hieman lämpimämmällä seudulla:

J. Karjalainen, Children Of Bodom ja Haloo Helsinki! nappasivat Emmoja

Suomen musiikiteollisuus on jakanut vuosittaiset palkintonsa. Emmat jakautuivat tällä kerralla seuraavasti:Vuoden yhtye: Haloo Helsinki!Vuoden albumi: J. Karjalainen - Et ole yksinLive-esiintyjä: Haloo Helsinki!Yleisöäänestys: Vuoden kotimainen artisti: CheekTulokas: Isac ElliotMetallialbumi: Children of Bodom - Halo Of BloodMiessolisti: CheekNaissolisti: SanniHiphop-albumi: Cheek - Kuka muu mukaIskelmäalbumi: Juha Tapio - LapislatsuliaRock-albumi: J. Karjalainen - Et ole yksinPop-albumi: Haloo Helsinki!

Children Of Bodom: Rumpali joutui sairaalaan kovien selkäkipujen vuoksi

Children Of Bodomin rumpalilla Jaska Raatikaisella ei todellakaan ollut kivaa viime syksynä tapahtuneen, lähes 10-viikkoisen Euroopan-kiertueen aikana (tai no, tarkennetaan vähän: kivaa ei ollut ainakaan koko ajan).Parhaillaan kuuden viikon mittaisella kiertueella Pohjois-Amerikassa olevan Children Of Bodomin tahtimestari kertoo nimittäin kärsineensä "erittäin kovista selkäkivuista viime syksynä tapahtuneen Euroopan-rundin aikana" ja lisää joutuneensa myös sairaalahoitoon Espanjassa.Raatikainen ilmoittaa Facebook-sivullaan seuraavaa: "I had very bad back pains during the European tour that I w

Videoita: Sonata Arctica susitunnelmissa, Children Of Bodom lyriikan lumoissa ja Aholalta sulavaa metallia

Mutta ennen otsikossa mainittuja teoksia, katsohan tämän linkin takaa löytyvät Amoralin mainion Fallen Leaves & Dead Sparrows -albumin vinyyliversion käyttöohjeet!Ystävänpäivänä 14. helmikuuta pitkän Pohjois-Amerikan -kiertueen Kanadan Quebecista aloittava Children of Bodom on julkaissut uuden Scream For Silence -lyriikkavideon. Halo Of Blood -kiekolta lohkaistun teoksen pariin pääsee tässä alla: Sonata Arctica taas ennakoi Pariah's Child -albumia uudella promovideolla.