CHILDREN OF BODOM: Follow The Reaper | Soundi

CHILDREN OF BODOM: Follow The Reaper(Spinefarm)

Muutama vuosi sitten Something Wildia väsännyt porukka ei olisi voinut kuvitellakaan joskus säveltävänsä Follow The Reaperin kaltaista levyä. Children Of Bodom teki pahaa jälkeä jo tuolloin, ainakin yksittäisten biisien muodossa, mutta nyt, pari vuotta myöhemmin, tullaan täydellä rintamalla ja tullaan yli rajan saman tien. Follow The Reaperilla soittaa kypsempi bändi ja monitahoisempia biisejä kuin osasi etukäteen ajatellakaan.
Follow The Reaper on sikäli erilainen levy kuin edeltäjänsä, että se ei lyö heti kättelyssä tajua hämärän rajoille, vaan kypsyttelee kostoaan hiljalleen. Downfallin, Warheartin tai Lake Bodomin kaltaista välitöntä viihdyttäjää ei löydy, mikäli mukaan ei lasketa jo platinaa myynyttä sinkkua Hate Me!, vaan tasaisen vahvan vallin kanssa saa tehdä työtä sen täysin tajutakseen. Kaikki viitteet kulutuksen kestävyyteen ovat siis kohdallaan.
Rikkaamman ja painavamman soundin lisäksi huomio kiinnittyy nopeasti koskettimien lisääntyneeseen esillepanoon. Kosketinsoolot ja -taustat virtaavat huomattavasti vuolaammin kuin vielä Hatebreederillä. Progeiluun eri sentään syyllistytä, sillä sovitukset sallivat vapautuneemman revittelyn rankkuuden kärsimättä. Kitaroistakin lähtee huikeita kuvioita ja koskettimien ja kitaroiden kilpajuoksut nousevatkin yhdeksi levyn nautittavimmista piirteistä. Eipä uskoisi, kun muistetaan, kuinka ärjystä bändistä on kyse. Esimerkiksi Dimmu Borgirin levyllä näin pitkät luritukset naurattaisivat kuoliaaksi. Muutenkin Bodom luottaa entistä useammin näppäriin sävelkulkuihin lanaamisen sijaan ja Follow The Reaper on kuin taikaiskusta ilmavampi.
Hitaasti rouhiva Every Time I Die on osoitus siitä, että Bodom menee koko ajan eteenpäin. Tällaista biisiä ei Hatebreederin perusteella tiennyt tulevaksi. Hate Me!, joka on äkäinen kuin viikatemiehen soundtrack harvennushakkuulle, kilahtelee vielä vanhan Bodomin malliin, vaikka uudempaa rakennetta edustaakin. Kutsuvat kosketinjipot omaava temponvaihtokieputtelu Mask Of Sanity on haudattu väärään paikkaan levyn keskelle. Näin vahva tykyttely olisi omimmillaan heti aloitusbiisistä seuraavana.
Ohi mennessään Bodom tulee haistattaneeksi paskat ällömetallistien kuninkaalle Kornille. Follow The Leader? Ja vitut, viikatemiehen perään koko sakki! 

Arvio julkaistu Soundissa 11/2000

Tähän liittyvät jutut

Mitä tapahtuu ennen keikkaa? Uusi Helldone-dokumentti paljastaa

Nyt tarjoutuu harvinaislaatuinen mahdollisuus tarkastella rocktyöläisen arkea. Custom Soundsin ainutlaatuinen dokumentti kurkistaa harvinaisen tarkasti kiertuehenkilöstön eri jäsenten työhön ennen keikkaa.Tavastian Helldone-festivaalin esiintyjälista oli komea; HIM, Children of Bodom, Reckless Love, Paradise Lost, Daniel Cavanagh ja Daniel Lioneye.  Custom Soundsin toinen omistaja ja omien sanojensa mukaan ”parantumaton kitaralaite-entusiasti” Kimmo Aroluoma seurasi kuvausryhmineen festivaalien toimintaa koko rupeaman ajan.

Alexi Laiho Ozzy-klassikon kimpussa - miten toimii?

No, toimiiihan se! Laihon lisäksi Mr. Crowley -kappaletta ovat olleet toteuttamassa Chuck Billy, Rudy Sarzo, Vinny Appice ja Kelle Rhoads.  Näkemys julkaistaan Immortal Randy Rhoads – The Ultimate Tribute -tribuuttialbumilla maaliskuun alussa. Levyltä löytyy myös Tom Morellon kaltaisia taitureita ja tässäpä alla onkin tarjolla pari näytettä:

Alexi Laiho kunnioittaa erästä esikuvaansa - Mr. Crowley julki tribuuttialbumilla

Uusia biisejä Children Of Bodomille parhaillaan kirjoittava Alexi Laiho on mukana Immortal Randy Rhoads - The Ultimate Tribute -albumilla. Levy ilmestyy helmikuun loppupuolella. Laiho kepittää Mr. Crowley -biisissä, jonka muita toteuttajia ovat Testamentin Chuck Billy, basisti Rudy Sarzo, rumpali Vinny Appice ja kosketinsoittaja Kelle Rhoads.Immortal Randy Rhoads - The Ultimate Tribute -pitkäsoiton muita tekijöitä ovat muun muassa System Of A Downin Serj Tankian, Rage Against The Machinen Tom Morello ja monissa liemissä keitetty Tim "Ripper" Owens.Ääninäytteitä odotellessa...

Children Of Bodomille arvolevy - Tsekkaa myös erikoiset keikkakuvat

Parhaillaan seuraavan studioalbuminsa materiaalia valmistelevan Children Of Bodomin tuorein pitkäsoitto Halo Of Blood on myynyt Suomessa yli kultalevyrajan. Orkesteri vastaanotti tyylikkäät arvolevynsä Tampereen komeasti kansoitetun Pakkahuoneen uumenissa sunnuntaina 28. joulukuuta.- Fyysiset albumit eivät tunnetusti myy enää niin paljon kuin joskus ennen, joten olemme todella otettuja Halo Of Blood -kultalevystä.

Nightwishille kaksi megakeikkaa – Ratina ja Laulurinne täyttyvät ensi kesänä

Keväällä julkaistavaa uutta albumiaan viimeistelevä Nightwish soittaa ensi kesänä kaksi isoa keikkaa Suomessa.

Children Of Bodom lisää keikkoja Suomessa!

Mikäs sen parempi tapa sulattaa joulukinkut tai juhlistaa uutta vuotta kuin käydä kunnon metallikeikalla.

Alexi Laiho kommentoi asiallisesti, Machine Head -pomo veti herneet nenään

Kuten Soundikin taannoin uutisoi, Machine Headin ja Children Of Bodomin Yhdysvaltain-kiertue peruuntui (ja perujana oli Machine Head).Alexi Laiho kommentoi tuolloin tilannetta täydellisen rauhallisesti, tähän tyyliin: "I will not go into details on why or what happened, but I need you, my friends, to know that this had nothing to do with me or Children Of Bodom. But hey, you know what? Shit fuckin' happens, life goes on, and at least now we have an extra month and a half to write new COB shit.