Nightwishin ja Holopaisen tulevaisuudesta: ”Ehkä albumia voi kutsua soolokseni”

9.11.2012 13:58

Nightwish esittää Imaginaerum-elokuvansa huomenna Hartwall Areenalla. Pitkä ja kallis projekti on siis vihdoinkin kaiken kansan nähtävänä, mutta Nightwishin nokkamiehen katse on jo kaukana tulevaisuudessa.

Tuomas Holopainen hahmotteli Soundille lähivuosien suunnitelmiaan.

 

2013

– Palaamme toukokuun lopulla esiintymislavoille neljän kuukauden tauolta – kiertueen edellinen pätkähän päättyy tammikuussa Australiaan. Ensi kesänä soi kymmenkunta konserttia, myös Suomessa, ja festarirundi päättyy mitä luultavimmin Saksan Wacken Open Airiin elokuun alkupuolella.

– Työskentelen ensi vuonna myös Don Rosan Roope Sedän elämä ja teot -sarjakuvakirjaan liittyvän levyn parissa. Sain jo joskus vuosituhannen vaihteessa ajatuksen, että millaistahan olisi työstää soundtrack – ei elokuvaan vaan kirjaan. Olenkin nyt varannut studioaikaa Lontooseen, jossa työskentelen vanhan yhteistyökumppanin Pip Williamsin kanssa.

– Minulla on tällä hetkellä viitisen raakabiisiä. Levylle tulee paljon instrumentaalimaalailua,  mutta myös niin sanottuja oikeita biisejä. On ollut kiinnostavaa työstää yksin jotakin täysin omaa ja täysin marginaalista. Ehkä albumia voi kutsua soolokseni, vaikka karsastankin ajatusta, että kansissa tulisi lukemaan Tuomas Holopainen.

– Albumi ilmestyy omana cd-versionaan, sillä kirja/cd-paketti on täysin utopistinen ajatus. Don Rosa kertoi olevansa hirvittävän otettu tästä projektista, mutta hän myös kehotti äärimmäiseen varovaisuuteen Disney-yhtiön kanssa. On turha toivoa, että esimerkiksi kansiin saisi laittaa Carl Barksin piirtämää Roope Sedän figuuria.



 

2014


– Nightwish on varannut treenipaikan ja studioaikaa vuodelle 2014. Pääkopassa on hirveästi uusia ideoita ja bändin kanssa on jo pidetty palavereja seuraavan pitkäsoiton suurimmista koukuista. Vahva alustava näkemys on siis olemassa.

 

2022

– Minuun iski viime talvena hirveä kirjoitusvimma ja sain aikaiseksi sellaisen kymmenkunta tarinaa tai novellia. Se tuntui hienolta ja terapeuttiselta… Tarinoista varmastikin heijastuu omien sankareideni eli esimerkiksi Stephen Kingin, Neil Gaimanin ja Clive Barkerin vaikutus. Ne ovat sellaisia vähän kummallisia aikuisten satuja.

– Näytin tekstejä parille kaverille ja eräälle kustantajalle. Hehän tuntuivat innostuvan vilpittömästi ja kustantajan suunnalta tuli vieläpä viestiä, että jonkinlainen julkaisu on selvä asia. Tällainen opus siis tulee joskus, mutta minun pitää kirjoittaa vielä lisää ja hankkia sopivaa kuvitustakin. Lupaan, että kirja ilmestyy viimeistään kymmenen vuoden kuluttua!

Lisää luettavaa