Artisti: Nightwish

Nightwishille on sattunut tien päällä kaikenlaista – yhtye intoutui kaivamaan valokuva-arkistojaan

Tässäpä hauska video kaikille Nightwishin arvostajille. Yhtye keksi hieman penkoa, millaisia kuvia kiertueilta on jäänyt muistoksi, ja näitä otoksia on listattu vuonna 2012 Buenos Airesissa taltioidun Over the Hills and Far Awayn keikkavideon yhteyteen. Epäilemättä on ollut hauskaa palata näihin hurlumhei-reissuihin. Katso videotuotos alempaa.

Kovan luokan festariuutisia: Slipknot tuo Knotfest-festivaalinsa Suomeen, isoja bändejä mukana

Jos elokuulle suunniteltu ja koronan takia peruttu Slipknot-keikka harmittaa, nyt olisi tarjolla aika tuhti annos balsamia haavoihin. Tiedote nimittäin kertoo, ettei Slipknot pelkästään yritä Suomen-vierailua uudelleen ensi vuonna – yhtye tuo koko Knotfest-nimikkotapahtumansa ensi kertaa Suomen kamaralle. Hyvä!

Tuomas Holopaisen seikkailut black metalin parissa – Darkwoods My Betrothed laulaa suuresta Pohjan sodasta

Darkwoods My Betrothed palaa kuvioihin yli 20 vuotta kestäneen hiljaiselon jälkeen. Kulttimaineeseen kohonnut kiteeläisyhtye on huomioarvoinen senkin vuoksi, että sen jäsenenä operoi Nightwish-kippari Tuomas Holopainen. Aikaisemmin Holopainen oli yhtyeessä sessiomiehenä, mutta nykyään hänen pestinsä on vakinaistettu.

Alexi Laihon kuolema iski Tuomas Holopaiseen pahasti: ”Kun kuulin siitä, putosin polvilleni”

Tuomas Holopainen antoi Metal Hammerille varsin kattavan haastattelun, jossa käsitellään muun muassa Nightwish-maestron nuoruusvuosia, bändin perustamista, uran kohokohtia ja pahimpia pettymyksiä. Puheenaiheeksi nousee myös edesmennyt Alexi Laiho, jonka Holopainen luonnollisesti tunsi hyvin – ja jonka kuolema viime joulukuussa oli järkytys.

Huomio, kaikki Nightwishin ystävät: joulukuisen keikan liput tulevat myyntiin pian

Nightwishin elokuulle suunniteltu Kaisaniemen-keikka tunnetusti peruuntui yhtyeen fanikunnan suureksi harmiksi. Onneksi saatiin sentään korvaava konsertti Helsingin Jäähalliin 30. joulukuuta, mikä saattaa osoittautua vielä siunaukseksi – sisäareenalla yhtyeen show oletettavasti pääsee paremmin oikeuksiinsa kuin ulkoilmassa. Katsotaan, mitä sieltä tulee!